Data publicării:

Reţeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu

Cozonacul nu lipsește de Paști de pe mesele românilor.

Chef Cătălin Scărlătescu are o reţetă de cozonaci foarte simplu de pus în practică.

Ai nevoie de 250 grame zahăr, 450 grame lapte, 5 ouă, 60 grame drojdie, 300 grame unt, 500 grame nucă, 200 grame rahat, 150 grame ciocolată belgiană, 30 grame portocală confiată, 30 grame coajă de lămâie, stafide.

Amestecă drojdia cu 100 de ml de lapte şi pune şi trei linguri cu făină. Lasă compoziţia să crească la cald. Pune laptele la fiert alături de zahăr şi amestecă totul până se dizolvă. Între timp, freacă gălbenuşurile cu praful de sare. Adaugă făina într-un vas şi, pe rând, pune gălbenuşurile, laptele cu zahărul topit, apoi untul şi portocala confiată. Compoziţia se pune la dospit şi se lasă o oră.

Ia apoi o bucată de aluat, o întinzi bine şi pui crema obţinută din nuci, ciocolata belgiana topită, stafide şi rahat, apoi rulează şi secţionează în două pe lungimea sa, împleteşte şi pune în tavă, notează spynews.ro. Lasă în tavă timp de două ore, apoi pune la cuptor pentru 45 de minute, la 160 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel