Rețetă ca la stână cu slănină afumată și brânză. Simfonie în farfurie, un adevărat deliciu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Puțini știu, dar pilotul Cezar Osiceanu are cea mai mare canișă de mioritici din lume. 

„Acum este la modă tot ce este virtual sau cel puțin nenatural. Tot ce vedem, simțim, mâncam, trăim este nenatural, sintetic, imaginar. Așa că m-am gândit să îmi fac și eu o stână virtuală pentru început, mai ales că, în lumea reală am cea mai mare canișă din lume de câini ciobănești românești mioritic. Am reușit reomologarea națională și omologarea internațională a raselor de câini ciobănești românești mioritic și carpatin, am prezentat mioriticul pentru prima oară în chinologia națională, europeană și mondiala la un campionat canin european și la unul mondial. Deci ca orice cioban sadea, acum am oi și alte animale virtuale toate la stana mea tot virtuală, unde vă invităm să preparăm un deliciu culinar unde vedetă este slănina afumată. Aveți aici rețeta”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Rețetă delicioasă cu slăninuță afumată 

„Avem nevoie de:

1. Mălai pentru o mămăligă pripită 

2. Codițe de ciuperci tăiate în 4 pe lung

3. 200 gr de slăninuța afumată tăiată subțire 

4. Un ardei iute roșu și unul verde tăiați rondele subțiri 

5.  2 ouă 

6. 200 gr de brânză telemea de oaie grasă și untoasă

Va trebui să lucrăm însă concomitent și rapid drept pentru care - punem apa în ceaun la fiert pentru mămăligă. Punem în tigaie, să se călească, codițele de ciuperci, împreună cu slăninuța și, la final, rondelele de ardei iute. Când mămăliga este gata, o răsturnăm peste conținutul tigăii noastre și amestecăm ușor.

Punem brânza deasupra și acoperim tigaia cu un capac lăsând la foc potrivit ca brânză să se topească ușor, timp în care punem în altă tigaie o felie de brânză să se topească ușor, iar deasupra punem cele două ouă.

Într-un castron de pământ punem mămăliga cu ciuperci, slăninuța afumată, rondele de ardei și telemea topită, iar deasupra așezăm cu grație ouăle ochiuri. O pălincuță de prună merge la fix pe lângă castronul nostru, nu-i așa? Și acum poftiți la masă în stâna mea virtuală”, a transmis pilotul Cezar Osiceanu cititorilor DC News.

Aici am pus și două felii de pulpă de porc la tavă pentru pofticioși:

6. -imagine fara descriere- (6_75228800.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel