Data actualizării:
Data publicării:

Rețetă: Bomboane făcute în casă împotriva durerilor de gât

Autor: Elena Didila
WhatsApp

Îmi doream de mult să scriu această postare și, datorită unei dureri epice în gât și a acestei perioade de schimbări de temperatură, în sfârșit m-am hotărât: iată, pentru iubitorii de mirodenii și arome intense, o rețetă de a pregăti bomboane minunate. pentru durerile de gat de casa!

Aceste bomboane sunt delicioase si foarte usor de preparat si sunt totodata un ajutor eficient si natural, pentru combaterea inflamatiilor cavitatii bucale si a tusei, la un pret foarte mic!


Rețetă de bomboane de gât de casă

Ingrediente:

150 ml apă caldă,
6 linguri de zahăr brun (de preferință integral),
sucul și coaja unei lămâi (de preferință netratate),
3 linguri de miere,
1 lingură de ghimbir (pudrat sau proaspăt ras),
o jumătate de lingură de scorțișoară
1/2 lingura de turmeric
2 cuisoare reduse in pudra,
varful unei lingurite de ardei rosu,
2 linguri de rom (sau rachiu)

Metodă:

Turnați apa într-o cratiță și adăugați toate ingredientele cu excepția mierii, amestecând bine.
Punem cratita pe foc si, cu foc mare, dam la fiert (va dura aproximativ 30 min).
Odată ce caramelul începe să se formeze, adăugați mierea, amestecând pentru a se dizolva complet.
Când începe să se formeze o spumă groasă, reduceți focul și amestecați constant până când lichidul se reduce la un sirop spumos gros. IMPORTANT asigurati-va ca caramelul sa nu se lipeasca si sa cristalizeze pe marginile tigaii, altfel riscati sa reveniti cu bomboane cu aroma arse. (recomand sa folositi o spatula de silicon pentru a se curata mai usor)

Scoateți tigaia de pe foc și amestecați încet pentru a elimina toată spuma.
Pentru a verifica dacă bomboanele se întăresc, turnați o picătură de caramel într-un pahar cu apă. Daca caramelul nu se solidifica, pune totul la loc pe foc si adauga inca 2 linguri de zahar, amesteca inca cinci minute si incearca din nou.
Cu ajutorul unei linguri, creează-ți bomboanele turnând caramelul pe o foaie de hârtie de copt.

Odată ce s-a întărit complet, bomboana de casă va fi gata. Trebuie doar să le stropiți cu zahăr pudră pentru a nu se lipi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel