Rețelele de socializare vor să pună capăt dezinformărilor. Buton special pentru postările „înșelătoare”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Rețelele de socializare vor să pună capăt dezinformărilor, creând un special pentru postările „înșelătoare”.

Twitter le oferă utilizatorilor o nouă modalitate prin care pot raporta postările „înșelătoare” pentru prima dată de la înființare. Conform BBC, multe dintre marile rețele de socializare sunt acuzate că nu au făcut suficient pentru a combate dezinformările apărute în timpul pandemiei Covid-19 și în timpul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Funcțiunea de raportare a postărilor pe Twitter nu oferea înainte o astfel de opțiune pentru postările înșelătoare. Noua caracteristică este deocamdată doar un test și va fi disponibilă în anumite țări la început. „Unele persoane” din Australia, Coreea de Sud și Statele Unite vor vedea poțiunea pentru „este înșelător” când încearcă să raporteze un mesaj, transmite Twitter.

Se începe la o scară redusă pentru a vedea cu adevărat viteza și mărimea rețelei de dezinformare de pe Twitter

„Vom analiza dacă este o abordare eficientă, astfel că începem la scară mică”, spune compania. „S-ar putea să nu putem să acționăm asupra fiecărei semnalări din timpul experimentului, însă feedbackul dumneavoastră ne va ajuta să identificăm trenduri pentru a ne îmbunătăți viteza și scara răspândirii dezinformărilor de pe rețeaua noastră”.

Facebook a decis să interzică orice conţinut care are legătură cu talibanii

Reţeaua de socializare Facebook a confirmat că a interzis pe platformele sale orice conţinut care are legătură cu talibanii, deoarece îi consideră o grupare teroristă, transmite marţi EFE, scrie Agerpres. 

Compania a desemnat un grup de experţi afgani să urmărească atent orice conţinut ce ar putea avea legătură cu talibanii, care timp de mulţi ani au folosit reţelele sociale pentru a-şi transmite mesajele.

Ce spun reprezentanții Facebook



Talibanii sunt consideraţi o organizaţie teroristă în virtutea legislaţiei din SUA şi le-am interzis serviciile noastre în cadrul (aşa-numitelor) politici cu privire la organizaţiile periculoase. Acest lucru vrea să însemne că ştergem conturi menţinute de talibani sau create în numele lor şi este interzisă glorificarea, sprijinul şi reprezentarea talibanilor, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel