Serviciile PlayStation, Steam și mai multe site-uri din toată lumea au picat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Mai multe site-uri internaționale populare au picat, joi seara, după probleme la nivel mondial.

Potrivit BBC, vizitatorii care au încercat să intre pe site-urile pe care le frecventau au primit erori DNS. Serviciile afectate de picaj încep de la rețeaua pentru jocurile PlayStation până la site-ul British Airways. Platforma de monitorizare a penelor de internet DownDetector a raportat mii de probleme, iar cauza incidentului nu este încă una clară.

Un popular furnizor de DNS, Akamai Technologies, a raportat „o problemă nouă” la serviciul său Edge DNS. Compania tocmai a transmis pe Twitter că problema a fost rezolvată, iar „serviciul revine la funcționarea normală”.

„Am implementat o rezolvare a problemei și, bazându-ne pe observațiile din acest moment, serviciul a revenit la funcționarea normală. Vom continua să monitorizăm situația pentru a ne asigura că problema a fost rezolvată complet”, se arată într-o actualizare de la ora 19:47 a României, postată pe Twitter. La 30 de minute distanță, Akamai a confirmat că nu este vorba despre un atac cibernetic asupra serviciului său.

Chiar dacă a părut că site-urile funcționează din nou în Europa și Statele Unite ale Americii, alte țări din Asia au raportat în continuare probleme. Alte servicii și site-uri afectate de picaj au fost: Barclays, Lloyds, TSB, Halifax, Steam, Call of Duty, EA, Channel 4 și ITV. Este al doilea astfel de picaj mondial de internet în două luni.

Ce site-uri au picat la începutul lunii iunie?

Mai multe website-uri și aplicații din întreaga lume au picat, după ce un sistem central a cedat la începutul lunii iunie. Marți mai multe website-uri și aplicații din lume au căzut, după ce rețeaua de livrare Fastly a avut o defecțiune majoră. Fastly are înregistrate pagini de media celebre, precum CNN, The Guardian, The New York Times, Le Monde, BBC, Financial Times, precum și platforma Reddit, dar și multe altele. Aceeași platformă mai susține conținutul livrat pe Twitch, Pinterest, HBO Max, Hulu, Reddit, Spotify și alte servicii asemănătoare, informează CNN.

Alte website-uri importante, precum  Amazon, Target, dar și platforma guvernului britanica, gov.uk, nu funcționau nici la ceva timp după apariția problemeioră. Dificultățile tehnice au survenit în urma unei întreruperi a funcționării a Fastly (FSLY), un serviciu de cloud. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel