Rețeaua de transport a Londrei, la o săptămână de COLAPS total
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că TfL ar putea să rămână fără bani până la finalul lunii, din cauza scăderii abrupte de călători.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că TfL (compania de transport a Capitalei) ar putea să rămână fără bani până la finalul lunii, din cauza scăderii abrupte de călători, conform Daily Mail.

Khan a dezvăluit că volumul de pasageri ai metroului s-a redus cu 95% , în timp ce autobuzele au văzut cu 85% mai puțini călători, după restricțiile impuse de coronavirus.

Primarul Khan a spus că TfL discută în prezent cu guvernul despre un posibil grant pentru a preveni dispariția serviciilor sale.

Probleme de transport

Navetiștii s-au plâns deja că sunt înghesuiți „ca sardinele" în metrouri, după ce Sadiq Khan a închis 40 de stații și permite doar 55% din capacitatea maximă la oră de vârf.

„TfL este ca multe afaceri din Londra. Ne bazăm pe biletele vândute pentru a plăti lucruri, fie că este vorba despre servicii sau investițiile de capital", a spus primarul, pentru BBC Radio London.

Este nevoie de subvenții

„Guvernul ne-a tăiat subvenționarea de operare, așa că nu putem face nimic. Avem rezerve de bani din care am început să consumăm. Sunt sincer, pentru că am pierdut 95% de pasageri în metrouri și 85% în autobuze, ne chinuim. Începem să cheltuim din rezerve. Așa că vorbim cu guvernul pentru a ne ajuta cu granturi. La fel cum celelalte afaceri sunt ajutate de guvern prin aceste măsuri", a adăugat primarul capitalei Marii Britanii.

Întrebat cât mai poate să ducă povara TfL, Khan a răspuns: „Probabil până la finalul lunii acesteia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel