Rețeaua de socializare „X” ar putea să ceară bani utilizatorilor, în schimbul accesului la platformă
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Elon Musk a sugerat că toți utilizatorii platformei X, denumită anterior Twitter, ar putea fi nevoiți să plătească pentru accesul la platformă.

Într-o conversație cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, miliardarul a spus că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara boții, scrie BBC.

„Ne pregătim să introduce o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului”, a spus șeful Tesla și SpaceX.

Nu este clar dacă acesta a fost doar un comentariu nefericit al lui Musk sau un semnal serios.

Musk a spus de mai multe ori că soluția sa pentru a scăpa de boții și de conturile false de pe platforma de socializare este taxarea.

De când a preluat Twitter anul trecut, el a căutat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium.

Acest lucru a fost realizat oferindu-le abonaților plătitori mai multe funcții, cum ar fi postări mai lungi și vizibilitate sporită pe platformă.

Cu toate acestea, utilizatorii pot folosi X gratuit în prezent.

Deși există un interes financiar clar pentru companie de a taxa utilizatorii, Musk a insistat că taxarea serviciilor are ca scop lupta cu boții.

„Un bot costă o nimica toată”, a spus el. „Dar dacă cineva chiar trebuie să plătească câțiva dolari sau ceva de genul acesta, o sumă minoră, costul efectiv pentru boți ar deveni foarte mare”.

X Premium costă în prezent 8 dolari pe lună, în SUA. Prețul diferă în funcție de țara în care se află un abonat.

Cea mai bogată persoană din lume a spus că acum caută opțiuni mai ieftine pentru utilizatori.

"De fapt, vom veni cu un preț mai mic. Vrem doar să fie doar o sumă mică de bani", a spus el.

„Aceasta este o discuție mai largă, dar din punctul meu de vedere, aceasta este de fapt singura apărare împotriva unor armate vaste de boți”, a adăugat Musk.

Cu toate acestea, un risc este ca, punând X în spatele unui paywall, platforma să piardă o mare parte din utilizatori. Totodată, mișcarea ar putea reduce veniturile din publicitate, care reprezintă în prezent marea majoritate a veniturilor companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel