Rețea 5G privată, construită într-o uzină. Vezi unde
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un acord a fost semnat între Vodafone și un constructor auto pentru construcția unei rețele 5G private într-o uzină. 

Constructorul auto Ford Motor Co a semnat un acord cu operatorul de telefonie Vodafone Group Plc pentru a instala o reţea 5G privată la uzina Ford pentru producţia de baterii destinate automobilelor electrice de la Essex, Marea Britanie, au anunţat joi cele două companii, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Acest proiect face parte dintr-o investiţie de 65 milioane de lire sterline (80,8 milioane de dolari) în dezvoltarea de reţele 5G, care este susţinută de Guvernul britanic, precizează Ford şi Vodafone. Cele două companii au adăugat că acest proiect va fi primul de acest tip în Marea Britanie.

Înlocuiește rețele mai vechi 



Reţeaua 5G privată de la uzina Ford de la Essex va înlocui reţelele mai vechi de tip Wi-Fi şi va ajuta la accelerarea producţiei de componente destinate vehiculelor electrice.

"Reţelele mobile 5G private acţionează ca o trambulină pentru organizaţii, permiţându-le să regândească modul în care fac afaceri", a declarat directorul general de la Vodafone Business, Vinod Kumar.

În urmă cu câteva zile, grupul japonez Toyota Production Engineering Corporation a selectat compania finlandeză Nokia Oyj pentru a instala o reţea wireless 5G privată la centrul său de design de la Fukuoka, Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel