”Restructurare” la primăria Timișoara: două salarii pentru un post. Fritz, în război cu PSD și PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Foto: Facebook Dominic Fritz
Foto: Facebook Dominic Fritz
Primarul Dominic Fritz a pierdut procesul cu angajații ”restructurați”  la Curtea de Apel.

Primarul din Timișoara, Dominic Fritz, a pierdut și la Curtea de Apel procesul cu angajații,  astfel că primăria trebuie să plătească două salarii pentru același post: unul pentru angajatul care lucrează, altul pentru cel ”restructurat” abuziv. Fritz anunța la începutul lunii iunie că a restructurat primăria din temelii, ”pentru a o face pregătită pentru secolul XXI”, eliminând 80 de posturi, din care zece de conducere, printr-o nouă organigramă.

„Am reconfigurat multe structuri, direcții, transformăm aparatul într-un aparat deschis către cetățeni. Vechea organigramă avea 27 structuri diferite, direcții, compartimente servicii, care fiecare a fost în directă subordine a primarului, acum am redus acest, să zicem ghiveci, de servicii, birouri, compartimente în 17 structuri foarte clare, spunea primarul, care și-a subordonat toate cele 17 structuri reconfigurate.

Mai mulți angajați din Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara au contestat în instanță noua organigramă. Tribunalul Timiș le-a dat dreptate, iar Curțea de Apel Timișoara a respins recursul formulat de Consiliul Local Timișoara și de primar, scrie Pressalert.ro.

Consilierii PSD și PNL cer ca sumele cheltuite de primărie pentru ”angajarea suplimentară și, deocamdată ilegală” a zeci de oameni ar trebui imputate primarului. Dominic Fritz  a dispus introducerea noii organigrame deși Serviciul Juridic l-ar fi avertizat asupra ilegalității, susține Opoziția din Consiliul Local.

Curtea de Apel Timișoara a respins și recursul formulat de Dominic Fritz împotriva unei decizii a Tribunalului privind litigiul său cu directorul Filarmonicii Banatul, unde Fritz a numit un director interimar.

PSD anunța, prin deputatul Adrian Cionca, încă din luna august, că ia în calcul strângerea de semnături pentru suspendarea primarului și organizarea unui referendum de demitere, dar până acum demersul nu s-a concretizat.

La rândul său, primarul Dominic Fritz a depus o plângere penală la DNA privind suspiciuni de fraudare a concursurilor pentru posturi din administrație.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel