Restricţiile din China afectează producţia Toyota
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Grégory Costa, de la Pexels
Fotografie creată de Grégory Costa, de la Pexels
Grupul Toyota este afectat la nivel de producţie din cauza restricţiilor din China. 

Grupul nipon Toyota Motor Corp a anunţat vineri scăderea planului său global de producţie în iunie, pentru a doua oară în această săptămână, reducând producţia planificată cu aproximativ 50.000 de vehicule, la 800.000 de unităţi, din cauza restricţiilor din China, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto din Japonia încă se aşteaptă să producă pe plan mondial 9,7 milioane de vehicule în actualul an financiar, deşi a avertizat că "există posibilitatea unui nivel mai scăzut".

La începutul lunii viitoare Toyota va suspenda producţia la unele fabrici interne, timp de o săptămână.

Anunţul Toyota reprezintă cea mai recentă dovadă a modului în care restricţiile severe introduse în China pentru stoparea pandemiei s-au adăugat incertitudinilor cu care se confruntă companiile auto şi alţi producători, afectaţi deja din cauza deficitului de semiconductori.

Marţi, Toyota anunţa scăderea planului său global de producţie pentru iunie cu aproximativ 100.000 de vehicule, la 850.000 de unităţi, din cauza deficitului de semiconductori, scrie Agerpres. 

Samsung creşte preţurile 

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd este în negocieri cu clienţii privind majorarea cu până la 20% a preţurilor cipurilor produse pe bază de contract, a anunţat vineri Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Decizia, care ar urma să fie aplicată din semestrul doi din 2022, este parte a încercărilor industriei de a majora preţurile pentru a acoperi creşterea costurilor logistice şi a materiilor prime, informează Bloomberg.

Preţurile cipurilor produse pe bază de contract ar urma să se majoreze cu aproximativ 15% - 20%, în funcţie de nivelul de complexitate. Samsung a finalizat negocierile cu unii clienţi, iar cu alţii discuţiile sunt în derulare, adaugă Bloomberg.

Reprezentanţii Samsung Electronics nu au dorit să comenteze, scrie Agerpres.

Principalii producători globali de cipuri pe bază de contact din lume sunt TSMC (cu o cotă de piaţă de 52,9%) şi Samsung (cu o cotă de piaţă de 17,3%), conform datelor TrendForce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel