Data actualizării:
Data publicării:

Restricții noi anti-COVID cu scandal în coaliția de guvernare. Contre USR - PNL

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Coaliția de guvernare nu se pune de acord privind noile măsuri anti-COVID care urmează a fi luate. 

În timp ce USR susţine impunerea de măsuri dure, cum ar fi închiderea oraşului după ora 18.00, cei din PNL sunt total împotrivă. Premierul Florin Cîțu se opune, în ciuda insistențelor lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, potrivit Antena 3.

Vlad Voiculescu şi Alin Stoica, prefectul Capitalei, şi-ar dori să fie impuse măsuri drastice, chiar o carantină de weekend în Capitală. Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu se opune, fiind susţinut de PNL. De asemenea, ministrul Educaţiei îşi doreşte ca şcolile să rămână deschise.

Florin Cîțu şi-ar dori să fie modificată legea astfel încât patronii de restaurante şi terase care sunt prinşi în mod repetat că nu respectă măsurile împotriva pandemiei, dincolo de amenzi, să le fie suspendată activitatea pentru că, susţine acesta, patronii nu se mai sperie de amenzi fiind vorba de un cuantum destul de mic. Ludovic Orban, însă, se opune, conform sursei citate. 

Florin Cîțu a cerut Parlamentului să fie modificată legea, să fie o discuţie în cadrul coaliţiei de guvernare. Orban ignoră propunerile venite de la Palatul Victoria. Premierul spune că va veni Guvernul cu o modificare a legislaţiei, însă nu poate da OUG care să intre imediat în vigoare pentru că este vorba despre o modificare care ar restrânge drepturi. Guvernul spune că va adopta, săptămâna aceasta, un proiect de lege în acest sens, care va ajunge tot în Parlament. 

Vezi și: Bucureștiul a trecut de 6 la mia de infectări. Propunerile de pe masa lui Vlad Voiculescu, făcute de DSP București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel