Responsabilul Premier League salută vânzarea clubului Chelsea de către Abramovici
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oligarhii ruși cer despăgubiri de la UE pentru „daunele” suferite în urma sancțiunilor
Oligarhii ruși cer despăgubiri de la UE pentru „daunele” suferite în urma sancțiunilor
Directorul general al Premier League, Richard Masters, a salutat, joi, decizia proprietarului rus Roman Abramovici de a vinde clubul de fotbal Chelsea Londra, în timp ce suporterii englezi i-au mulţumit omului de afaceri pentru 'reuşita fără precedent', informează AFP. 

Numele miliardarului nu figurează deocamdată pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, după invadarea Ucrainei de către Rusia. Dar temerile legate de o eventuală îngheţare a activelor deţinute de Abramovici l-au determinat pe oligarhul de 55 de ani să facă anunţul oficial privind vânzarea clubului, în timp ce 'produsul net' al vânzării va fi donat victimelor războiului.

'Situaţia a degenerat foarte rapid în cursul ultimelor şapte zile, iar el (Roman Abramovici) a luat decizia potrivită', a declarat Richard Masters la un forum dedicat fotbalului şi organizat la Londra de Financial Times. 'Este o decizie binevenită, pentru binele tuturor, inclusiv al fanilor.

Cea mai rapidă vânzare pe care am înregistrat-o până acum a fost de zece zile. Nu este imposibil ca acest termen să fie doborât, dar în principiu o vânzare durează câteva săptămâni', a adăugat Richard Masters. Totodată, grupul Chelsea Supporters's Trust a transmis într-un comunicat: 'CST vrea să-şi exprime gratitudinea pentru domnul Abramovici, pentru afecţiunea sa, pasiunea şi devotamentul faţă de Chelsea FC.

Vezi și: Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea, a cedat conducerea clubului / Update: Administratorii fundației caritabile nu au fost încă de acord cu preluarea lui Chelsea

Susţinerea sa ne-a adus o reuşită fără precedent în timpul mandatului său. Suporterii lui Chelsea nu vor uita niciodată ce a făcut pentru clubul nostru. Mulţumim, domnule Abramovici'. Miliardarul rus Roman Abramovici a anunţat miercuri că Chelsea, al cărui proprietar este din 2003, este de vânzare, iar banii vor fi vărsaţi victimelor războiului din Ucraina.

Abramovici a precizat că nu pretinde să primească suma pe care a investit-o în clubul londonez, estimată 1,5 miliarde de lire sterline (1,8 miliarde de euro), iar produsul net al vânzării va fi vărsat unei fundaţii caritabile în folosul tuturor victimelor războiului din Ucraina. Sub conducerea sa, Chelsea a cucerit numeroase trofee, 5 titluri de campioană a Angliei, 5 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii engleze, 2 trofee ale Ligii Campionilor, 2 trofee ale Europa League şi, recent, Cupa Mondială a Cluburilor, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel