Republica Moldova, reacție la comentariile Mariei Zaharova: E dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba și nu acceptăm lecții de istorie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a reacționat la mesajul Mariei Zaharova privitor la limba vorbită în Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a reacționat la comentariul purtătorului de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, cu privire la limba vorbită în Republica Moldova, conform Deschide.

„Declarațiile reprezentantei oficiale a ministerului rus de Externe reprezintă o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și nu acceptăm lecții de istorie. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerințe în treburile interne ale țării noastre“ a notat Ministerul de Externe de la Chișinău.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, s-a arătat deranjată de opinia diplomației române care a salutat „limba română“ în legislația națională a Republicii Moldova, calificând decizia Parlamentului ”restabilire a adevărului științific”. Într-o postare pe Telegram, Zaharova, a insistat pe „moldovenizarea“ Republicii Moldova, acuzând România de ocuparea Basarabiei până în 1940.

CITEȘTE ȘI     -    Aurescu vs. Zaharova. Chirieac: De aceea și-a permis golănia respectivă, dar ceea ce a spus domnul Aurescu este adevărat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel