Data publicării:

Republica Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa regiunile ucrainene ocupate prin pretinse referendumuri

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a venit cu un mesaj, după ce Rusia a anunțat planul de a ocupa regiunile din Ucraina prin pretinse referendumuri.

R. Moldova condamnă planul Federației Ruse de a anexa regiunile din Ucraina ocupate de ruși prin pretinsele referendumuri anunțate de liderul de la Kremlin Vladimir Putin. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu.

„Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa regiunile ucrainene ocupate prin pretinse referendumuri. Reafirmăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, scrie Popescu pe Twitter. 

Liderii separatişti din patru zone din Ucraina ocupate de forţele ruse - Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie - şi-au anunţat marţi intenţia de a organiza referendumuri între 23 şi 27 septembrie privind aderarea la Federaţia Rusă.

Într-un discurs ținut azi dimineață, Vladimir Putin a anunțat referendumuri în Zaporojie, Lugansk, Herson şi Doneţk pentru a fi anexate oficial de Federaţia Rusă, conform Deschide.

CITEȘTE ȘI    -    Vladimir Putin, discurs important: Președintele rus anunță mobilizarea parțială și se arată în favoarea organizării de referendumuri în regiunile ocupate. Amenințare cu arme nucleare: „Nu blufez”

„Cum să scap de armată” și „cum să părăsesc Rusia”, cele mai populare căutări pe Google înainte de discursul în care Putin a decretat mobilizare parțială

 

Expresia „cum să părăsești Rusia” a apărut marți în căutările pe Google, înainte de mult așteptatul discurs al lui Putin, notează Newsweek. Discursul lui Putin a fost brusc reprogramat pentru miercuri, deoarece Kremlinul a semnalat că va răspunde la pierderile din Ucraina cu abordări mai agresive care i-ar putea afecta pe rușii obișnuiți.

Canalul de Telegram Mozhem Obyasnit, fondat de dizidenți ruși, a constatat că căutările pe Google despre cum să părăsești țara au atins un vârf la ora 18:00, ora Moscovei, după ce a văzut o creștere bruscă marți mai devreme. Locuitorii teritoriului Khabarovsk, în estul îndepărtat al Rusiei, la granița cu China, au fost deosebit de interesați să plece, potrivit canalului.

„Rușilor li s-au dat 12 ore de odihnă, astfel încât Google să poată răspunde la toate întrebările, inclusiv la întrebarea - care este speranța medie de viață a unui soldat rus în Ucraina”, a scris Ministerul Apărării din Ucraina pe Twitter.

Putin se pregătește să se adreseze țării după contraatacul de succes al Ucrainei, care a recăpătat zone mari din nord-estul țării, ocupate de ruși, avansând și în sud, lângă orașul Herson (citește AICI).

CITEȘTE ȘI    -   Chirieac, după discursul lui Putin: Un lucru foarte rău. Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Sunt 3 idei principale, dincolo de această propagandă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel