Republica Moldova: Chiril Gaburici, DOSAR PENAL în cazul diplomelor sale
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ministerul de Interne din Republica Moldova anunță că a fost deschis un dosar penal în cazul studiilor premierului Chiril Gaburici.

Anchetatorii examinează cazul din perspectiva unei infracțiuni cu privire la confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false. Informaţia a fost confirmată pentru Deschide.MD, de ministrul de Interne, Oleg Balan.

Sursa citată precizează că acum o lună Ministerul de Interne a ridicat de la mai multe instituţii de învăţământ toate documentele din dosarul de studii ale lui Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a declarat anterior că a fost înmatriculat la facultate în baza actelor eliberate de şcoala din Logăneşti, Hânceşti. Se ştie, însă, că după 9 clase, Gaburici a mers la studii la Chişinău, la Colegiul de Microelectronică, de unde a fost exmatriculat deoarece nu a susţinut câteva examene de bacalaureat.

Ulterior, premierul a ajuns la Academia de Studii Economice, iar Ministerul Educaţiei a comunicat că a fost înmatriculat în baza atestatului de şcoala medie. Din cauza acestor neconcordanţe, Ministerul Educaţiei a sesizat Procuratura Generală, iar Inspectoratul General de Politie a pornit o investigație penală si a ridicat de la ASEM dosarul de studii al premierului, scrie Deschide.MD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel