Republica Moldova, cerere de aderare la UE. Ioana Constantin: Românii de peste Prut trebuie să se bucure de aceleași drepturi ca noi toți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Republica Moldova, cerere de aderare la UE. Ioana Constantin: Românii de peste Prut trebuie să se bucure de aceleași drepturi ca noi toți / Foto: Facebook Igor Grosu
Republica Moldova, cerere de aderare la UE. Ioana Constantin: Românii de peste Prut trebuie să se bucure de aceleași drepturi ca noi toți / Foto: Facebook Igor Grosu
Ioana Constantin (PMP) a vorbit despre cererea Republicii Moldova de aderare la UE.

"Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE. Natural, Republica Moldova aparține acestei lumi și românii de peste Prut trebuie și merită să se bucure de aceleași drepturi ca noi toți. Doi criminali de război, Hitler și Stalin, au redesenat harta prin pactul Ribbentrop-Molotov. Așa a fost smulsă și Basarabia. Azi, un alt criminal de război amenință nu doar Ucraina, ci întreaga regiune și ține 20.000 de tone de armament în regiunea separatistă Transnistria. Unirea R. Moldova cu România a fost, este și rămâne singura soluție pentru a aduce rapid Republica Moldova și sub scutul NATO.", a scris Ioana Constantin pe pagina sa de Facebook.

Ciucă: Solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE e un pas istoric

”Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Este adresată domnului Emmanuel Macron, președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția UE", a declarat Maia Sandu. „Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv”, a precizat Maia Sandu. Franţa exercită în prezent Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Solicitarea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană e un pas istoric, afirmă premierul Nicolae Ciucă.

„România va continua să lucreze alături de Republica Moldova în parcursul său către UE”, a transmis şeful Executivului de la Bucureşti, într-o postare, joi, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său. Ucraina a cerut ca aderarea sa în UE să fie făcută printr-o procedură specială, de urgență. Vezi mai mult AICI.

Într-un interviu acordat pentru Euronews, Președintele Comisiei Europene a declarat că își dorește ca Ucraina să fie integrată în Uniunea Europeană, motivând cooperarea foarte strânsă dintre U.E. si Ucraina în ceea ce privește sectorul energetic. 

VEZI ȘI: Ursula von der Leyen: Ucraina este una dintre noi și o dorim în Uniunea Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel