Reproducerea delfinilor și a orcilor, în captivitate, INTERZISĂ
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Reproducerea delfinilor și orcilor în captivitate este de acum interzisă în Franța, în virtutea unei hotărâri publicate sâmbătă, ce impune reguli mai stricte pentru delfinarii. Activiștii pentru drepturile animalelor văd în această decizie ''sfârșitul programat al circurilor marine'', relatează France Presse.

O versiune anterioară a acestui text, semnat miercuri de ministrul Mediului, Ségolene Royal, se limita să prevadă un control strâns al reproducerii delfinilor, în funcție de configurația și mărimea bazinelor, potrivit unui comunicat publicat atunci de minister.

Dna Royal a reluat textul înainte de a fi publicat și a dorit să fie mai radical, a precizat ministerul sâmbătă pentru AFP. Ea a aflat că unele animale au fost drogate și a vrut să meargă mai departe.

Pentru a asigura protejarea speciilor, a ameliora bunăstarea lor și a elimina suferința animalelor, deținerea în captivitate a unor specii de cetacee este interzisă, cu excepția orcilor (Orcinus orca) și delfinilor mari (Tursiops trunchiază) care sunt în mod regulat deținuți în cadrul stabilimentelor autorizate, la data intrării în vigoare a hotărârii, precizează documentul oficial publicat sâmbătă.

În mod evident, aceasta înseamnă sfârșitul programelor de creștere, schimb sau import (...). Fără o posibilă reînnoire, aceasta înseamnă pur și simplu sfârșitul programat al circurilor marine pe teritoriul nostru, s-au bucurat asociațiile Code Animal, Dolphin Connection, One Voice, Réseau Cétacés și Sea Sheperd. Acest progres francez este istoric, au subliniat acestea într-un comunicat, conform Agerpres.

În România, un militant activ pentru interzicerea spectacolelor cu delfini, dar și cu alte animale este Remus Cernea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel