Urmărește emisiunea live
Reprezentanta României nu are bani să meargă la Campionatul Mondial de Patinaj din Japonia
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter  Jackie Wong @rockerskating
Sursa foto Twitter Jackie Wong @rockerskating
România ar putea fi reprezentată la Campionatul Mondial de Patinaj din Japonia, însă sportiva nu are posibilitățile financiare pentru a-și cumpăra bilet de avion. Care a fost poziția Ministerului Sportului?

Campionatul Mondial de la Saitama 2023, la care România ar putea fi prezentă, se desfășoară în perioada 20-26 martie, 2023, în Japonia. Însă prezența României la acest campionat se lovește de lipsa de fonduri cu care socnfruntă sportiva calificată pentru a ne reprezenta, Julia Sauter, relatează AS.

După ce săptămâna trecută s-a calificat la Mondialele din Japonia, după o prestație superbă pe pe pationarul din Otopeni, Julia Sauter are acum de confruntat un nou impediment, unul financiar.

Sportiva de origine germană și echipa ei nu au suficiente fonduri pentru a face deplasarea în Japonia, iar zilele până la startul competiției se scurg cu repeziciune.

Ministerul Sportului a intervenit și s-a oferit să deconteze prețul biletelor de avion, însă Julia Sauter și echipa sa nu își permit să achiziționeze  anticipat biletele pentru Japonia și, eventual, să primească ulterior decontarea transportului. Potrivit sursei citate, un singur bilet către Japonia costă aproximativ 2.000 de euro.

Palmareasul Juliei Stauer

Julia Sauter  se poate mândri până în prezent cu 6 medalii internaționale la seniori și 5 titluri la campionatele naționale ale României. La Campionatul European din 2023 s-a clasat pe locul 10. La Campionatul European din 2019 s-a calificat pentru segmentul final, clasându-se pe locul 14 în total.

În 2010 și 2011, la competițiile dedicate juniorilor, Julia a reprezentat Germania. Din martie 2013 însă, ea reprezintă România.

De 6 ori campioană pe gheaţă pentru România!

Nemţoaica de la patinaj, Julia Sauter, îi multumeşte României. A făcut-o cunoscută în toată lumea. Julia n-are cetăţenie română, dar este de 6 ori campioană pe gheaţă pentru România!

În 2019, Julia Sauter a reuşit cel mai tare rezultat la fete din istoria României! Un loc 19 la europene. Julia n-are părinţi sau bunici din România, dar a ales să concureze pentru ţara noastră, pentru că a fost antrenată de românul Negrea.

”Faptul că pot concura pentru România e o mândrie„, a spus Julia Sauter. Julia concurează de 9 ani pentru România. Pentru olimpiada de peste 4 ani, Julia are nevoie de cetăţenie! Va avea 28 de ani.

”Nu ştiu dacă mai rezist încă 4 ani pentru că îmbătrânesc. Dar nu cunosc vreun sportiv care să nu viseze la JO„, mai spune Julia. Şi în Germania, patinajul e un sport scump.

”Pentru familia mea a fost foarte bine, pentru că toţi banii pe care i-au investit timp de 20 de ani în patinajul meu au meritat„, a mai spus Julia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel