REPORTAJ: Ziua Unirii sărbătorită altfel
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
REPORTAJ Galaţi: Ziua Unirii sărbătorită altfel de către alergătorii în cursa 'Hai să dăm mână cu mână'.

Aproximativ 20 de iubitori ai sportului în aer liber au decis să sărbătorească altfel Ziua Unirii Principatelor Române, ei participând pentru al patrulea an consecutiv la cursa de 21 de kilometri 'Hai să dăm mână cu mână'.

Constituiţi în grupul activ pe Facebook 'Să alergăm pe faleză', cei aproximativ 20 de gălăţeni au devenit prieteni de-a lungul timpului, fiind uniţi de pasiunea pentru sport. O pasiune care, pentru al patrulea an consecutiv, pe 24 ianuarie, se transformă într-un eveniment sportiv-educativ, o alternativă la tradiţionala horă a unirii care este organizată în fiecare an pe 24 Ianuarie de autorităţile locale, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Galaţi.

Purtând drapele naţionale, sportivii amatori au plecat, miercuri, într-o alergare pe un traseu ales deloc întâmplător, de pe Calea Basarabiei, din Galaţi, până la Vama Giurgiuleşti, graniţă a României cu Republica Moldova, pe o distanţă de 21 de kilometri. Un traseu pe care gălăţenii l-au parcurs şi în ultimii trei ani şi care, pentru ei, are o semnificaţie aparte.

Patru ediţii de alergare

'Este al patrulea an al alergării 'Hai să dăm mână cu mână'. Sărbătorim 159 de ani de la Mica Unire şi patru ediţii de alergare. Nu e nicio problemă cu frigul, acum doi ani au fost minus 11 grade şi tot nu am cedat', a spus organizatorul evenimentului, Marius Buricea.

În acest an, în premieră, alergătorilor li s-au alăturat câteva persoane cu dizabilităţi care au reuşit să meargă doar o parte a traseului, în cărucioare.

'Mi-am pus mănuşi deoarece roţile sunt de metal şi să pot să le învârt mai bine. Ne-am antrenat şi ne vom descurca', a spus Florin Diaconiţă. Odată ajunşi în apropierea punctului de trecere al frontierei, alergătorii, dar şi persoanele cu dizabilităţi care li s-au alăturat, au jucat Hora Unirii, au strigat 'Trăiască România' şi apoi au făcut şi poze de grup, la panoul care marchează ieşirea din ţară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel