Reportaj Deutsche Welle despre Catedrala Mântuirii: Un proiect de 600 de milioane de euro, în timp ce tot mai multe şcoli şi spitale se închid
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Catedrala-Mantuirii-Neamului
Catedrala-Mantuirii-Neamului

Deutsche Welle a realizat un reportaj despre Catedrala Mântuirii Neamului care costă 600 de milioane de euro şi urmează a fi mai mare decât Casa Poporului, construită de Ceauşescu.

În România, se termină o biserică la două zile, în vreme ce trei şcoli se închid în fiecare zi, comentează jurnaliştii de la Deutsche Welle(DW). Edificiul, a cărui construcţie avansează cu repeziciune, va costa aproape 600 de milioane de euro, iar guvernul pune şi el umărul la ridicarea noii catedrale. Banii nu par să fie o problemă, iar actualul guvern doreşte să păstreze o relaţie apropiată cu Biserica Ortodoxă Română, spun jurnaliştii.

"În ultimii 20 de ani, peste 4.000 de biserici au fost construite în România, multe cu susţinere guvernamentală. Statistic, acest lucru înseamnă că la fiecare două zile o nouă biserică este terminată. Între timp, trei şcoli sunt închise îin fiecare zi şi din ce în ce mai multe spitale, iar acest lucru îi nemulţumeşte pe mulţi oameni", comentează DW.

"Asistăm la o risipă uriaşă a banilor publici. Biserica Ortodoxă Română primeşte de două ori mai mulţi bani decât cultura şi tot de două ori mai mult decât cercetarea. Asta va afecta serios bugetul statului", a declarat Remus Cernea, reprezentant Partidul Verzilor, în cadrul reportajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel