România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 26 iun, 11:20
Repornire economie. Ludovic Orban: În aprilie, o cădere importantă
Premierul Ludovic Orban a vorbit despre repornirea economiei în cadrul evenimentului "Upgrade Romania - investiţiile, motorul de repornire a economiei", organizat de DC MEDIA GROUP. 

Premierul Ludovic Orban a răspuns unei întrebări lansate de analistul politic Bogdan Chirieac, care a vrut să ştie ce şanse are economia României să repornească şi să nu intre în colaps, având în vedere că mari economii ale lumii au înregistrat scăderi importante. 

"Pe baza datelor preliminare, atât situaţia exporturilor şi importurilor, cât şi cea legată de plata taxelor şi impozitelor, situaţia locurilor de muncă, toate astea ne arată că în aprilie am suferit o cădere importantă. În mai a început o revenire, sigur nu spectaculoasă, şi de asemenea în iunie se menţine trendul de revenire. Datele precise nu le putem afla decât după data de 1 august, dar sunt încurajatoare. În ceea ce priveşte şomajul tehnic, au fost aproape 1,1 milioane angajaţi care au beneficiat. Deja, dintre aceştia, peste 700.000 şi-au reluat activitatea în cadrul companiilor, stimulaţi de măsura adoptată de Guvern prin care se asigură 41,5 la sută din salariul brut pentru trei luni de zile. 

Asta în condiţiile în care se păstrează aproape 200.000 în şomaj tehnic, pentru că plătim în continuare în domeniile în care s-au menţinut restricţiile. În ceea ce priveşte contribuţiile la bugetul de stat şi la celelalte bugete, cel al asigurărilor şi la sănătate, avem o scădere faţă de anul trecut, dar nu atât de mare precum estimau prognozele făcute fie de CE, fie de analişti", a declarat Ludovic Orban. 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro