Replică incendiară pentru Traian Băsescu: Nu are dreptul să comenteze!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fostul președinte Traian Băsescu susține că ar trebui regândite reducerea TVA și creșterea salariului minim care ar putea să arunce România într-o nouă criză. 

VEZI AICI: Traian Băsescu, împotriva reducerii TVA și creșterii salariului minim. "Pot arunca țara în criză"

"În primul rând, domnul Băsescu nu are dreptul să comenteze astfel de lucruri pentru că dânsul a făcut numai greșeli din punct de vedere macroeconomic", a spus economistul, pentru dcnews.ro. 

Trecând peste cel care a făcut afirmațiile, profesorul Mircea Coșea a lămurit: "Mersul doar pe relație monetară-bugetară înseamnă o relație macroeconomică bazată pe deficit, ne luăm ca obiectiv deficitul și tot ce discutăm o facem prin prisma evaluării deficitului. Dacă va crește salariul minim, dacă va scădea TVA-ul probabil că va fi un deficit mai mare și ce Dumnezeu ne facem că UE o să ne penalizeze și așa mai departe, catastrofă mare. Nu-i așa. În spatele acestor cifre sunt situații sociale foarte importante care trebuie rezolvate acum. Nu se mai poate merge numai pe cifre, trebuie să existe o relație foarte bine gândită între economic și social de acum înainte. România nu mai este țara calmului, a început să fie o țară care se mișcă din punct de vedere al socialului. Deci, chiar dacă va crește salariul minim, ceea ce eu cred că-i bine, chiar dacă va scădea TVA-ul, ceea ce eu cred că-i bine, să se ia alte măsuri pentru fixarea deficitului în limite admisibile". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel