Data publicării:

Renunță la opt obiceiuri matinale dacă nu vrei să te îngrași

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Renunță la opt obiceiuri matinale dacă nu vrei să te îngrași. Sursa foto: freepik.com
Renunță la opt obiceiuri matinale dacă nu vrei să te îngrași. Sursa foto: freepik.com

Dacă ai ales să ai un stil de viață sănătos pentru a slăbi, dar rezultatele sunt încă slabe, înseamnă că faci unele greșeli.

 Care sunt obiceiurile matinale la care trebuie să renunți dacă nu vrei să te îngrași?

1. Nu sări peste micul dejun. Sunt zile în care pur și simplu nu ai timp pentru micul dejun sau nu ai poftă de mâncare din cauza unei stări emoționale tensionate. Dacă se întâmplă constant, acest lucru are un impact negativ asupra stării de spirit și a sănătății. Așadar, asigură-te că nu sari peste micul dejun.

2. Mănânci alimente bogate în zahăr. De regulă, multe cereale „dietetice”, care promit să slăbești, de fapt, te îngrașă. Dacă citești atent eticheta produsului, vei constata că acesta conține mult mai mult zahăr decât te aștepți, iar alimentele „dietetice” au o cantitate semnificativă de calorii. Nu te lăsa păcălit.

Dietele nu sunt întotdeauna eficiente? Urmează șase reguli, dacă vrei slăbești fără să dăunezi sănătății

3. Iei micul dejun în cafenele și restaurante. Desigur, multe cafenele au diverse oferte „sănătoase”, dar adevăratul lor beneficiu este discutabil. De obicei, astfel de preparate sunt mult mai bogate în calorii decât te aștepți, mai ales dacă sunt servite cu diverse sosuri. Cel mai bine este să mănânci micul dejun acasă și să consumi mai multe alimente sănătoase.

4. Sari peste alimentele proteice. Este necesar să mănânci la micul dejun nu doar alimente vegetale, ci și produse de origine animală. Proteinele din produsele lactate te va ține sătul câteva ore și, prin urmare, trebuie să le consumi, dacă vrei să slăbești.

Șapte obiceiuri sănătoase care reduc riscul de demență. Lista făcută după 20 de ani de studii pe 14.000 de femei

5. Bei prea mult suc proaspăt stors. Sucul proaspăt stors nu este atât de util pe cât sugerează reclamele. Consumă mai bine fructe întregi: în acest caz, vei putea obține mai mulți nutrienți și vitamine. Și cu atât mai mult, utilizarea sucurilor industriale nu contribuie la pierderea în greutate.

6. Elimini grăsimile din dietă. Nu este nevoie să renunți la grăsimi, deoarece acestea sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului. O dietă fără grăsimi nu este o dietă echilibrată și este dificil să o urmezi pentru o perioadă lungă de timp, fiind adesea nesănătoasă. De exemplu, poți consuma unt de arahide pe o felie de pâine integrală sau avocado.

Proprietățile și contraindicațiile frunzei de dafin. Acest condiment aromat este interzis unor persoane

7. Mănânci micul dejun prea târziu.  Dimineața te doare capul din cauza înfometării? Alimentația corectă este baza metabolismului normal. Ascultă-ți semnalele corpului și nu amâna micul dejun.

8. Mănânci în exces. Uneori te gândești că este suficient să mănânci un măr sau o banană la micul dejun, mai ales, dacă te grăbești. Cu toate acestea, foamea revine după o oră sau două și, de multe ori, o satisfaci cu alimente foarte bogate în calorii, de obicei produse de patiserie. Un mic dejun adecvat ar trebui să fie sățios, altfel nu te vei putea încărca cu energia necesară pentru toată ziua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel