Remus Truică, audiat de procurorii DIICOT în dosarul creditelor frauduloase de la BRD
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Omul de afaceri Remus Truică este audiat, joi dimineață, de procurorii DIICOT, în dosarul creditelor frauduloase de la BRD. 

Remus Truică nu a făcut declarații la intrarea în sediul DIICOT. El a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal și complicitate la spălare de bani.

Remus Truică a fost pus sub control judiciar iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri și imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurător până la concurența sumei de 35 de  milioane euro.

Potrivit DIICOT, la sfârșitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, unor persoane fizice și/sau societăți comerciale. 17 credite au fost acordate fraudulos. Remus Truică a beneficiat de 15. Prejudiciul cauzat BRD se ridică la aproximativ 43,5 milioane de euro. Niciunul dintre cele 17 credite nu a fost restituit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel