Urmărește emisiunea live
Remus Borza: Decizie politică, niciun ministru nu comentează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Codul Economic
Codul Economic
Deputatul ALDE Remus Borza a dat din casă cu privire la acordul politic dintre PSD și ALDE. 

Transfer de la două ministere

Întrebat la DCNews Live dacă se privatizează pachete de acțiuni pentru eficientizare, ce mai rămâne pentru fondul suveran al PSD, Remus Borza a răspuns că ”și aceste companii probabil vor intra în fondul suveran de dezvoltare și investiție vor fi transferate fie de la Ministerul Economiei, fie din portofoliul Ministerului Energiei și, evident, aceste companii, fie prin dividende, fie prin privatizarea unor pachete minoritare, vor capitaliza fondul și, evident, acest fond va fi și el listat la rândul lui, pentru că înseamnă capitalizare, transparență, însemnă un aport semnificativ în ceea ce privește statutul Bursei de Valori București”. 

Decizie politică, niciun ministru nu comentează 

”Niciun ministru nu va comenta, sunt decizii politice de transfer a unor companii din portofoliile acestor ministere. Evident, la acest fond vor fi preluate toate companiile care sunt astăzi și-n portofoliul AVAS-ului, e o coajă până la urmă, are câteva, 200 de companii. La conducerea fondului va fi un sistem dualist: un consiliu de supraveghere din nouă specialiști, doar unul și unul, și un directorat de cinci.”, a adăugat salvatorul Hidroelectrica. 

[citeste si]

Deputat ALDE a spus că un proiect asemănător cu fondul suveran al PSD a existat și-n programul ALDE de guvernare și a precizat că ”există un oarecare acord politic pentru înființarea unor astfel de vehicule financiare”. 

Tehnocrații, compromiși pe 50 de ani

Remus Borza a mai precizat, cu privire la cine va conduce un asemenea fond, dându-se profilul Mugur Isărescu, că ”probabil o să găsim și oameni mai tineri”. Atenționat să nu se trezească la conducerea fondului cu un tehnocrat, Remus Borza a precizat: ”Odată ce ai suflat în ciorbă, sufli și-n iaurt. Cred că ideea de tehnocrație a fost compromisă în România pe următorii 50 de ani. Tehnocrația care salvează România nu s-a dovedit a fi o soluție viabilă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel