Data publicării:

Remediu pentru șoferii agresivi la volan. Mirosul care-i calmează instant

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lisa Fotios)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lisa Fotios)
Șoferii agresivi la volan ar putea fi calmați cu o plantă banală.

Mirosul de mentă reduce comportamentul agresiv în timpul şofatului, informează Human Psychopharmacology, citând un studiu britanic. Autorii săi de la Universitatea din Northumbria au descoperit că aroma uleiului esenţial de mentă poate reduce agresivitatea la volan, scrie Rador citând dariknews.bg.

Experţii au ajuns la această concluzie în urma unei cercetări la care au participat 50 de voluntari. Experimentul a arătat că subiecţii care au simţit miros de mentă în timp ce şofau s-au comportat mai calm în situaţii stresante când alţi şoferi au executat manevre bruşte. Voluntarii au încălcat mai rar legile de circulaţie pe drumurile publice şi au avut o atitudine mai puţin negativă faţă de restul participanţilor la trafic.

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii

Menta însoțește salatele, mâncărurile calde, deserturile și băuturile. Ca să nu mai vorbim despre celebrul ceai de mentă, care este delicios și aromat. Pe lângă asta, menta este utilă și pentru a ne parfuma sau curăța casa.

O folosim atât de mult încât ar fi interesant să o plantăm acasă. Cum se procedează? Este foarte simplu! Tot ce trebuie să facem este să găsim locul potrivit și să urmăm câteva instrucțiuni simple!

Menta este o plantă ornamentală și un condiment cu multe proprietăți și beneficii. Compusă din mentol, planta este bogată în vitamina C și minerale, inclusiv fier și magneziu. Menta este genială pentru piele, păr, sistemul nostru digestiv și respirație.

Pe lângă faptul că facilitează digestia și ne scapă de mirosul urât al cavității bucale, menta are calități antibacteriene și afectează și sistemul respirator.

Așa că o putem crește în ghivece sau în grădină, urmând câteva instrucțiuni. Plantarea mentei este o joacă de copii. Trebuie să găsim locul perfect pentru plantare, care trebuie să fie bogat în nutrienți. Înainte de a începe să plantăm, trebuie să știm că există mai multe soiuri de mentă.  

Dacă vrem să plantăm menta în ghivece pentru a le așeza pe balcon sau pe pervaz, iată ce trebuie să facem. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel