Remediu pentru cea mai grea boală. Preotul Adrian Agachi: Aceasta este capcana principală / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Preotul Adrian Agachi, la DC Edu
Preotul Adrian Agachi, la DC Edu
Preotul Adrian Agachi a vorbit, la DC Edu, despre o boală extrem de grea.

Preotul Adrian Agachi a făcut referire la întristare, o boală grea a sufletului.

Vom avea de înfruntat lucruri la care dacă ne-am gândi acum... ni s-ar părea copleșitor numai gândul. Nu vom putea trece peste aceste probleme decât cu ajutorul lui Dumnezeu

„În Biserică, una dintre bolile sufletești fundamentale este întristarea. Întristarea poate să apară din diverse situații. Pot fi eșecuri la locul de muncă, pot fi eșecuri în interiorul familiei, pot fi diverse necazuri, boli, suferințe, poate fi trădarea unei persoane apropiate. Și atunci ne simțim copleșiți. Ne simțim ca și când în interiorul nostru s-a creat un gol pe care nu reușim să-l mai umplem cu nicio activitate, cu niciun gând bun, cu nicio activitate frumoasă din care poate cândva ne hrăneam.

Într-o astfel de situație, nu trebuie să ne pierdem niciodată nădejdea. Trebuie să ne îndreptăm către bunul Dumnezeu, să ne așezăm în genunchi și să-i cerem ajutorul. Nu trebuie să facem acest lucru doar când suntem zdrobiți. Trebuie să fim conștienți că, până la sfârșitul vieții, vom avea de înfruntat piedici, obstacole. Vom avea de înfruntat lucruri la care dacă ne-am gândi acum... ni s-ar părea copleșitor numai gândul. Nu vom putea trece peste aceste probleme decât cu ajutorul lui Dumnezeu. Nu avem cum să reușim să le depășim doar prin forțele proprii. Aceasta este capcana principală: Să încercăm, de fiecare dată, să rezolvăm totul singuri, fără ajutorul celor din jur și, mai ales, fără ajutorul lui Dumnezeu. Așa nu se poate”, a zis preotul Adrian Agachi, la DC Edu.

Doar că uneori noi îi cerem ajutorul lui Dumnezeu și vedem că nu ni se „îndeplinesc” cerințele. De ce se întâmplă acest lucru? De ce uneori ajutorul cerut lui Dumnezeu nu vine către noi?

Avva Evagrie Ponticul are un răspuns extrem de frumos la această întrebare.

„De multe ori m-am rugat pentru un lucru care mi se părea foarte bun. Voiam să-l primesc de la bunul Dumnezeu. În cele din urmă, rugăciunea mea a biruit și am primit lucrul respectiv. Mi-am dat seama că nu-mi folosea așa cum credeam eu. Nu m-am putut folosi de el, nu m-am putut bucura de el, așa cum credeam că mă voi bucura în momentul în care îl voi primi”.

„Și cumva este și un test al răbdării noastre. Este și un test al consistenței noastre sufletești. De exemplu, atunci când copilul este mic și începe să meargă, la început merge de-a bușilea. Apoi începe să se agațe de un dulap, de canapea, de un fotoliu, astfel încât să poată să-și mențină echilibrul. Câteodată mai cade. Se lovește, îl doare, dar acest lucru nu-l împiedică să se ridice din nou și să o ia de la capăt. Uită și pornește din nou pentru cucerirea lumii. La fel și noi trebuie să avem nădejde. Să unim rugăciunea noastră - cererea ajutorului - cu nădejdea și cu ideea că voia lui Dumnezeu este întotdeauna spre binele nostru.

Dacă nu am primit un anumit lucru, nu înseamnă că Dumnezeu nu ne iubește, nu înseamnă că Dumnezeu nu ne poartă de grijă, înseamnă doar că nu este momentul ca acea încercare să se încheie. Este posibil să se încheie într-o perioadă mai îndelungată de timp. Este posibil să nu reușim să rezolvăm problema pentru care ne rugăm, dar dacă avem încredere în voia lui Dumnezeu, vom fi împăcați sufletește”, a mai zis preotul Adrian Agachi, la DC Edu.

VEZI ȘI: Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general:

https://www.dcnews.ro/cea-mai-mare-greseala-pe-care-o-facem-cand-ne-rugam-preotul-adrian-agachi-e-o-scuza-pe-care-o-auzim-foarte-des-nu-doar-la-spovedanie-ci-si-in-general_958133.html

VEZI ȘI: Ce înseamnă „Să ierţi de 70 de ori câte 7“. Preotul Adrian Agachi: Atenție, aici este o nuanță! / video:

https://www.dcnews.ro/ce-inseamna-sa-ierti-de-70-de-ori-cate-7-preotul-adrian-agachi-atentie-aici-este-o-nuanta-video_958119.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel