Vrei să ai părul mai lung? Iată câteva remedii simple care grăbesc procesul de creștere a șuvițelor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Vrei să ai părul mai lung. Iată câteva remedii simple care grăbesc procesul de creștere a șuvițelor. Sursa foto: freepik.com
Vrei să ai părul mai lung. Iată câteva remedii simple care grăbesc procesul de creștere a șuvițelor. Sursa foto: freepik.com
Părul nu crește întotdeauna atât de repede pe cât îți dorești, din cauza mai multor factori. Află câți centimetri pe lună crește părul și ce trebuie să faci pentru a încuraja creșterea.

Mersul la coafor nu reprezintă un moment de relaxare și un răsfăț de frumusețe pentru toată lumea. Însă pentru unele doamne și domnișoare este o traumă. Frica de a-și tunde părul le stresează pe doamnele și domnișoarele care nu vor să renunțe la lungimea șuvițelor.

Schimbarea totală a înfățișării nu este un obiectiv împărtășit de toată lumea, iar transformarea poate provoca adesea anxietate. Deși nu există o regulă universală, vârfurile șuvițelor trebuie tunse pentru ca părul să fie puternic și să crească mai repede. În plus, vârfurile nu vor mai fi despicate. Este ideal să-ți tunzi vârfurile șuvițelor cel puțin o dată la 3 luni.

Secretul pielii frumoase, dezvăluit de chinezoaice

Cât de mult crește părul într-o lună? Care sunt remediile simple care grăbesc procesul de creștere?

Potrivit unei credințe populare, părul care este tăiat, ținând cont de fazele Lunii, ar putea crește mai repede.

Zilele ideale, când trebuie să mergi la coafor, sunt perioadele când Luna este în creștere. Dacă Luna este în Venus, vei avea un păr strălucitor și moale, iar dacă Luna este în Leu, vei avea un păr voluminos și rezistent.

În general, părul crește aproximativ un centimetru pe lună și poate varia în funcție de diferiți factori. De fapt, de vină pentru creșterea lentă și imperceptibilă a părului pot fi stresul, o  alimentație incorectă sau genetică. La acestea se adaugă apa calcaroasă, dură și fără minerale, cu care îți speli părul. O astfel de apă, face părul mai uscat și mai murdar.

Cel mai bun remediu natural împotriva mâinilor uscate și crăpate: trucul cu care vei economisi banii

Pentru ca părul să crească mai repede poți urma câteva trucuri simple și să folosești ingrediente naturale eficiente.

Uleiul de argan, măsline, jojoba, nucă de cocos și migdale au o putere de regenerare. Trebuie doar să adaugi câteva picături în balsam, înainte de a-l aplica pe păr. După 20 de minute, clătește bine părul.

De asemenea, poți face măști pentru păr pe bază de miere și iaurt sau ceai verde, ingrediente nutritive care favorizează creșterea șuvițelor. S-ar părea că  și sucul de ceapă  poate fi util, deoarece favorizează circulația la nivelul scalpului.

Pentru ca părul să fie moale și strălucitor, poți apela la un truc de-al bunicii. Pentru asta amestecă 2 linguri de  oțet și una de suc de lămâie într-o jumătate de litru de apă. Aplică apa pe păr și lasă-o să acționeze 20 de minute. La final clătește și vei observa imediat diferența.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel