Remedii și tratamente împotriva căderii părului. Trei măști naturale pentru un păr strălucitor și cu volum
Un tratament naturist împotriva căderii părului este masca pe bază de ou și ulei de măsline. Aceasta întărește firul de păr, oferă volum și hidratare. Remediile naturiste pot fi realizate acasă și sunt recomandate a fi repetate o dată pe săptămână. De asemenea, pentru a da rezultate optime este indicat să le utilizați pentru o perioadă de minimum trei luni.
Cele mai frecvente cauze ale căderii părului sunt legate de stres, factori genetici sau o alimentație nesănătoasă. Totodată, anumite afecțiuni precum carența de fier, eczemele, psoriazisul sau dereglările hormonale pot afecta podoaba capilară.
Remedii și tratamente împotriva căderii părului
Căderea părului poate fi remediată cu ajutorul unor suplimente, măști sau șampoane speciale. Unele dintre tratamente pot fi combinate pentru a avea rezultate cât mai eficiente. Un medicament eliberat fără rețetă este minoxidilul. Acesta trebuie aplicat pe scalp zilnic în decurs de câteva luni sau ani pentru a preveni căderea părului și pentru a stimula creșterea acestuia. Se regăsește sub formă de spumă sau lichid. Un alt tratament pe care medicul ar putea să vi-l recomande este cel pe bază de corticosteroizi. În cazul alopeciei, substanța va fi injectată în zonele afectate. Primele rezultate le veți observa după aproximativ o lună. De asemenea, acesta se poate repeta la fiecare 4-6 săptămâni, însă poate avea câteva efecte secundare precum atrofia pielii sau subțierea scalpului.
Printre remediile naturale pentru care puteți opta se numără uleiul de măsline, ricin, argan, vitamina A și ginseng. Uleiul de măsline este recomandat în utilizarea măștilor pentru păr deoarece îl protejează de uscare și rupere. Mai mult de atât, acesta funcționează ca un balsam și poate ajuta la încetinirea căderii genetice a părului. De asemenea, suplimentele, cremele și produsele pe bază de ginseng pot favoriza creșterea părului din cauza anumitor substanțe fitochimice din compoziția sa.
Măști naturale pentru un păr frumos și strălucitor
O mască de păr ce o puteți realiza acasă și care va da rezultate este cea cu ou. Veți avea nevoie de 50 mililitri de ulei ricin, trei picături de zeamă de lămâie, o fiolă de vitamina E, două lingurițe de miere de albine, un gălbenuș ou, o fiolă de vitamina A uleioasă și cinci linguri de ulei de măsline. Ingredientele se vor amesteca într-un bol, apoi se vor aplica pe părul ud, în timp ce masați ușor scalpul. Se va aștepta 4 ore, apoi se va spăla cu apă călduță și șampon. Masca o puteți repeta o dată pe săptămână, timp de minim trei luni. Un alt remediu natural este cea cu oțet de mere. Veți avea nevoie de 30 mililitri de apă pe care o veți amesteca cu 30 mililitri de oțet de mere. Soluția rezultată se va turna într-o sticlă cu pulverizator.
Se va agita înainte de folosire și se va stropi părul și pielea capului, în timp ce masați ușor. Ulterior, se va înveli capul cu un prosop și se va lăsa să acționeze un sfert de oră. La final, scalpul se va spăla cu apă călduță. Este indicat ca tratamentul să fie urmat o dată pe săptămână, timp de trei luni pentru rezultate optime. Pentru a oferi părului volum, se poate opta pentru o mască pe bază de bere. Veți avea nevoie de o banană, un ou, o lingură de miere de albine și o jumătate de bere răsuflată. Ingredientele vor fi amestecate într-un blender, apoi compoziția va fi aplicată pe tot părul. Se va lăsa să acționeze timp de 40 minute, apoi se va clăti cu apă călduță.
Un tratament împotriva căderii părului indicat este cel pe bază de minoxidel. Totodată, remediile naturale sunt la fel de benefice pentru creșterea și menținerea unei podoabe capilare frumoase și pline de volum (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News