Remedii rapide pentru tensiune mică. Apa cu zahăr este doar un mit?
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Există numeroase remedii pentru tensiunea mică, care mai de care mai eficiente. Iată ce se spune despre apa cu zahăr și când este bine să o consumi.

Tensiunea mică, sau hipotensiunea arterială, este caracterizată de scăderea tensiunii arteriale sistolice sub 110 mm Hg la bărbați și sub 100 mm Hg la femei, indiferent de valoarea tensiunii arteriale diastolice. Această scădere poate provoca amețeală sau senzație de „cap gol”, leșin, vedere încețoșată, greață, dificultăți de concentrare și oboseală.

Dacă ai pielea rece, palidă, lipicioasă și umedă, te confrunți cu stare de confuzie, respirație rapidă, superficială, puls slab sau puls accelerat, solicită, de urgență, ajutorul medicilor.

Recomandări pentru tensiune mică. Cât de eficientă este apa cu zahăr?

Un mit popular susţine că apa cu zahăr este eficientă pentru tratarea palpitaţiilor la inimă sau a hipotensiunii arteriale, însă, conform mai multor medici, această informaţie nu a fost confirmată. Această băutură este, mai degrabă, un remediu pentru hipoglicemie, administrat sub supravegherea personalului medical. Mai mult, apa cu zahăr este indicată sportivilor de performanță și are un impact pozitiv asupra ochilor. Astfel, dacă ai petrecut prea mult timp în fața ecranului și îți simți ochii obosiți, încearcă să bei un pahar de apă cu zahăr și te vei simți mult mai bine.

Pentru tensiunea mică, există alte remedii naturale, cu efect imediat. Printre acestea se numără cafeaua, ceaiul verde și ceaiul de lemn dulce. Prin urmare, dacă suferi de hipotensiune arterială, ar trebui să consumi două cafele pe zi. Acestea îți pot crește temporar tensiunea arterială și îți pot da o stare de bine.

De asemenea, ceaiul verde, fiind o sursă extraordinară de cofeină, poate fi consumat pentru ridicarea tensiunii arteriale.

Nu în ultimul rând, consumul de ceai de lemn dulce te ajută să îți crești tensiunea arterială, și, în același timp, să combați hipotensiunea.

Cum să crești tensiunea prin metode simple și la îndemână?

Un prim pas pe care îl poți face pentru combaterea hipotensiunii este să bei mai multă apă. Se pare că deshidratarea contribuie drastic la tensiunea scăzută, așa că bea minimum doi litri de apă pe zi.

Un alt lucru important este să consumi alimente bogate în vitamina B12, acid folic și fier. Acestea previn anemia, una dintre cauzele tensiunii mici.

Alege să mănânci mai puțin și mai des și evită ingerarea unor cantități mari de alimente deodată. Recomandat este să limitezi și consumul de carbohidrați rafinați.

De asemenea, consumă mai multă sare, dar cu măsură. Sarea conține sodiu, fapt ce ajută la creșterea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, nu exagera cu sarea, deoarece, consumată în exces, poate duce la hipertensiune.

Mai mult, limitează cantitatea de alcool pe care o consumi. Alcoolul deshidratează organismul și interferează cu acțiunea anumitor alimente, fapt ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale.

Fiindcă hipotiroidismul este una dintre cauzele hipotensiunii, testează-ți tiroida. Mergi la medicul endocrinolog, iar acesta îți va recomanda să efectuezi un set de analize de sânge, pentru a verifica nivelul hormonilor tiroidieni.

Nu uita să îți verifici glicemia. S-a constatat că hipoglicemia poate fi un factor de risc în creșterea tensiunii arteriale, iar prin verificarea periodică a nivelului de zahăr din sânge, vei reuși să o ții sub control.

În final, ai mare grijă la infecții. Fie că ne referim la infecții virale, fungice sau bacteriene, tratează-le cât mai curând posibil. În caz contrar, acestea pot determina scăderea tensiunii arteriale, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel