Remedii naturiste pentru combaterea mătreţii
Data publicării:
Autor: Filipov Mădălina
WhatsApp
www.unica.ro
www.unica.ro
Mătreaţa este o afecţiune de natură dermatologică a scalpului, care se descuamează eliminând celulele moarte.  Deşi oricine poate suferi din când în când de această afecţiune, natura sa inestetică poate afecta viaţa socială şi buna dispoziţie personală. Acest lucru determină multe persoane să caute remedii externe pentru înlăturarea sa.

În ciuda faptului că medicina modernă furnizează câteva tipuri de tratament, cele mai răspândite fiind cele sub formă de şampon, aceste tratamente au în componenţă ingrediente nenaturale care pot provoca în unele cazuri efecte secundare.

Există însa şi tratamente naturiste, care sunt mult mai ieftine şi îşi fac treaba în cele mai multe cazuri.

Suc de lămâie cu usturoi

Amestecaţi o parte suc de lămâie cu două părţi de usturoi pisat, iar pasta rezultată aplicaţi-o pe scalp. Această mască se ţine aproximativ 20-30 de minute, iar apoi clătiţi cu un şampon delicat.Sucul de lămâie va acţiona ca un remediu eficient împotriva mătreţii existente, iar usturoiul va ajuta la prevenirea apariţiei bacteriei care duce la dezvoltarea mătreţii.

Oţet din cidru de mere

Acest oţet are un conţinut bogat în potasiu, fiind o metodă eficientă împotriva scalpului uscat şi a mâncărimilor asociate cu mătreaţa. Pe părul ud adăugaţi oţetul din cidru de mere şi masaţi scalpul pentru 5 minute, după care clătiţi cu apă, sau spălaţi cu şampon.

Piperul negru

În India piperul negru a fost îndelung utilizat împotriva mătreţii datorită combinaţiei de zinc şi seleniu, minerale ce sunt eficiente în această luptă.
Pentru o mai bună utilizare a piperului ca mască, amestecaţi două linguriţe de piper măcinat cu o cană de iaurt şi masaţi-vă scalpul. După o oră clătiţi şi şamponaţi cu un şampon delicat.

Neem

Neem este un arbore cunoscut pentru proprietăţile sale antifungice şi antibacteriene. Frunzele sau uleiul de neem pot fi folosite ca şi tratament pentru combaterea mătreţii sau a altor afecţiuni ale scalpului. După ce aţi aplicat neem-ul pe zona afectată , clătiţi şi spălaţi după o oră.

Ulei de măsline

Acesta este poate cel mai bun remediu casnic împotriva mătreţii datorită proprietăţilor de hidratare şi curăţare. Uleiul de măsline se aplică călduţ pe scalp, se masează uşor câteva minute şi se lasă să acţioneze peste noapte. Dimineaţa clătiţi şi şamponaţi ca de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel