Remedii naturale pentru durerile de stomac și indigestie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Remedii naturale pentru durerile de stomac și indigestie / Foto: Pixabay, de Mohamed Hassan
Remedii naturale pentru durerile de stomac și indigestie / Foto: Pixabay, de Mohamed Hassan
În articol găsești mai multe remedii naturale pentru durerile de stomac pe care le poți face acasă.

O serie de remedii naturale făcute acasă pot ajuta la rezolvarea durerilor de stomac și a celor abdominale, precum ar fi să bei apă și să eviți alimentele picante. Dacă acestea nu ajută, sunt disponibile remedii fără prescripție medicală.

Simptomele comune ale unui stomac deranjat și indigestie includ: arsuri la stomac sau reflux acid, greaţă, balonare, eructații, respirație urât mirositoare sau acră, sughițul sau tusea.

Acest articol analizează 12 dintre cele mai populare remedii de casă pentru dureri de stomac deranjat și indigestie. De asemenea, Medical News Today explică când trebuie să vă adresați neapărat la medic.

Ce este durerea de stomac?


Durerea de stomac este o durere pe care o persoană o experimentează oriunde între piept și abdomen. Această durere poate varia în intensitate și poate afecta diferite zone ale abdomenului, cum ar fi: apendice, ficat, vezica biliara, stomac, pancreas, intestin.

Durerea de stomac poate varia în intensitate și are o varietate de cauze.

5 remedii casnice


Există mai multe remedii populare pentru indigestie. Unele remedii pot fi benefice, de asemenea, de tulburări de stomac din alte surse, cum ar fi sindromul colonului iritabil.

1. Apă de băut

Organismul are nevoie de apă pentru a digera și absorbi eficient nutrienții din alimente și băuturi. Deshidratarea face digestia mai dificilă și mai puțin eficientă, ceea ce crește probabilitatea de a deranja stomacul.

În plus, apa potabilă poate ajuta la reducerea arsurilor de stomac. Serviciul Național de Sănătate din Regatul Unit recomandă bărbaților și femeilor să bea 6-8 căni de apă pe zi. Cu toate acestea, recomandările altor organizații pot varia, cum ar fi să bei 4-6 căni de apă pe zi.

2. Evită să stai culcat

Evitarea culcatului poate preveni ca indigestia să ducă la apariția arsurilor la stomac. Când corpul stă în poziție orizontală, acidul din stomac este mai probabil să se deplaseze înapoi și să se miște în sus, ceea ce poate provoca arsuri la stomac. Persoanele cu stomac deranjat ar trebui să evite să se culce timp de cel puțin câteva ore până le trece.

3. Ghimbirul


Ghimbirul poate ajuta la reducerea senzației de greață și a vărsăturilor la persoanele însărcinate sau la cele care urmează un tratament de chimioterapie. Persoanele cu stomac deranjat ar putea încerca să adauge ghimbir în mâncare sau să-l bea sub formă de ceai. Unele beri din ghimbir pot conține, de asemenea, suficient ghimbir pentru a calma stomacul. 

4. Dieta BRAT


Medicii pot recomanda dieta BRAT persoanelor cu diaree. BRAT înseamnă banane, orez, sos de mere și pâine prăjită. Aceste alimente pot reduce numărul de scaune pe care o persoană le are și pot ajuta la ameliorarea diareei deoarece aceste alimente sunt fade, nu conțin substanțe care irită stomacul, gâtul sau intestinele. Prin urmare, această dietă poate calma iritația țesuturilor.

Multe dintre alimentele din dieta BRAT sunt, de asemenea, bogate în nutrienți precum potasiu și magneziu și le pot înlocui pe cele pierdute prin diaree și vărsături.

5. Evitarea fumatului și a consumului de alcool


Fumatul și alcoolul pot declanșa indigestie și alte afecțiuni gastrointestinale, cum ar fi boala de reflux gastrointestinal (GERD). Renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor și reduce riscul anumitor afecțiuni de sănătate, cum ar fi cancerul. Cu toate acestea, evitarea fumatului și a consumului de alcool poate fi dificilă, iar oamenii pot avea nevoie de sprijin suplimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel