Remanieri în Guvern. Cîțu, răspuns pentru Orban: Decizia e atributul constituțional al premierului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Ludovic Orban
Sursa foto: Facebook Ludovic Orban
Florin Cîțu a răspuns unei afirmații făcute de Ludovic Orban potrivit căreia remanierea ministrului Finanțelor s-ar fi făcut fără consultarea sa și a partidului.

Premierul Florin Cîţu a reiterat miercuri că decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al prim-ministrului, adăugând că nu înţelege de ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a schimbat acum opinia pe acest subiect.

El a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria despre o afirmaţie recentă a lui Ludovic Orban privind remanierea ministrului Finanţelor, care ar fi fost făcută fără consultarea sa şi a partidului.

"O spun a nu ştiu câta oară: decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al premierului - şi declaraţie pe care a făcut-o şi domnul Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţiile", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, notează Agerpres. 

Cîțu implică miniștrii în campania din PNL. Orban: Dacă este adevărat documentul, trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria

Ludovic Orban a lansat un avertisment, după ce în spațiul public a apărut un document din care reiese că premierul Cîțu implică miniștrii în campania internă din PNL.

Întrebat, marți, în județul Prahova, despre documentul apărut în spațiul public, din care reiese că premierul Cîțu implică miniștrii în campania internă din PNL, Orban a răspuns: ”Dacă este adevărat acel document, cine l-a elaborat și mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcționari sau demnitari plătiți din bani publici, în campania internă împotriva președintelui Partidului Național Liberal, trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

Întrebat, de asemenea, despre o întâlnire care ar avea loc la această oră între premier și primarii din Iași, preşedintele PNL a declarat că nu e nimic rău dacă au loc întâlniri la nivelul Guvernului cu primarii din România sau cu primari ai PNL, însă și-ar fi dorit ca aceste întâlniri să fi fost organizate și înainte de anunțarea candidaturii la funcția de președinte PNL de către Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

"Interesul pentru susținerea administrațiilor locale de la nivel guvernamental trebuie să fie un interes constant, o conduită politică care să caracterizeze în orice moment orice premier și orice ministru al PNL", a spus Orban.

Documentul dezvăluie strategia de comunicare a lui Florin Cîțu

Potrivit Aleph News, un document care poartă antetul Guvernului dezvăluie strategia de comunicare a lui Florin Cîțu în lupta cu Ludovic Orban. Documentul conține strategia de comunicare pentru Mass-Media, Social Media și mesajul pe care trebuie să-l transmită echipa lui Florin Cîțu către targetul său.

În document, echipa lui Cîțu este sfătuită să nu aleagă aceeași cale de comunicare și promovare pe care o folosește Ludovic Orban. Echipa este sfătuită să transmită ideea că Florin Cîțu este o „echipă câștigătoare”. În plus, se cer ponturi despre „tabăra Orban” pentru ca acestea să fie transmise în presă.
Documentul mai dezvăluie și publicațiile sau posturile cu care „Ludovic Orban are contracte și înțelegeri”.

În ceea ce privește direcția „Comunicare mass-media”, liderii din echipa premierului Florin Cîțu sunt sfătuiți ca aparițiile lor în mass-media să fie mai dese: „Liderii trebuie să iasă mai mult la TV, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel