Religia în școli, dispută artificială. Ana Birchall despre rolul esențial al religiei
Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut în declaraţia politică din această săptămână importanţa educaţiei spirituale a elevilor. A arătat că disputa recentă apărută în spațiul public pe tema predării religiei în școli este artificială.
"Religia este o formă de conectare a noastră la relaţia cu divinitatea şi consider că un copil nu trebuie lipsit de dimensiunea spirituală a educaţiei sale încă de la cea mai fragedă vârstă. Disputa despre necesitatea studierii religiei în şcoli ne-a împărţit în două tabere, deşi fiecare dorim ce este mai bun pentru copiii noştri. Mă număr printre cei care susţin că educaţia religioasă este foarte importantă, chiar dacă poate îmbrăca mai multe forme, mergând de la istoria religiilor, trecând prin etică şi morală, până la forma care se predă astăzi în şcolile din România", a declarat deputatul social-democrat.
Ce înseamnă religia, indiferent de confesiune
Ana Birchall a subliniat că "la ora de religie copilul este educat în spiritul valorilor bunătății, toleranţei, omeniei, apropierii faţă de cei în nevoie, milei, altruismului și dărniciei. Cred că este important să-i învăţăm pe cei mici, încă de la vârste fragede, ce înseamnă religia, indiferent de forma ei sau de confesiunea din care facem parte".
"Învăţământul religios trebuie să cunoască o îmbunătăţire substanţială, atât la nivelul cadrelor didactice, cât şi la nivelul programei. Dimensiunea spirituală a formării unei persoane este la fel de importantă ca şi latura intelectuală. Investiţia în educaţia copiilor noştri este investiţia în viitorul acestei naţiuni care nu poate să existe în afara valorilor promovate de religie", a punctat Ana Birchall în declarația politică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News