Relațiile online, sinonime cu înșelatul?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tastatura
tastatura

Dacă acum câțiva ani o relație nu putea exista fără proximitatea spațială, acum internetul a eliminat această ”problemă” și a adus un nou concept - ”relația la distanță”.

Odată cu apariția rețelelor de socializare oamenii au putut să interacționeze între ei, chiar dacă locuiesc în orașe, țări sau pe continente diferite. S-au legat prietenii puternice și mai ales povesti de dragoste. Dar ce se întâmplă atunci când unul din parteneri are o relație online cu altcineva? Poate fi considerată trădare în condițiile în care între cei doi nu există contact fizic? Părerile sunt împărțite, dar majoritatea crede că da.

Atât bărbații cât și femeile pot avea o astfel relație, însă psihologii spun că bărbații sunt mai predispuși deoarece pot ”scăpa” de responsabilitățile implicate într-o relație reală.

Nenumărate sunt cazurile în care bărbații au fost prinși conversând cu alte femei pe internet. Când partenera devine suspicioasă răspunsul e mereu acelaș : ”Exagerezi, e doar o prietenă”.

Totuși atunci când iubitele lor descoperă sute de maseje trimise într-o zi, unele din ele sugerând o întâlnire, se declanșează un conflict care poate duce la ruperea relației. Situația devine și mai gravă dacă sunt implicate poze nud cu aluzie sexuală și mesaje erotice.

La ora actuală, nu există statistici clare cu privire la relațiile virtuale pe care le au adulții căsătoriți, deoarece majoritatea cercetărilor s-au concetrnat pe tineri. Un studiu făcut în SUA, în 2010, arată că 15% dintre adulți au primit și au trimis poze sau mesaje cu aluzie sexuală. De asemnea, 64% dintre respondenți au spus că dacă partenerul lor poartă o discuție ”deocheată” cu altcineva s-ar simți trădați, în timp ce doar 36%  nu s-ar simți înșelați.

În ceea ce privește motivele, psihologii susțin că bărbatul își hrănșete orgoliul atunci când stabilește o relație virtuală, dar rareori se implică emoțional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel