Data publicării:

Relațiile dintre România și Israel, la cel mai bun nivel posibil. Maximillian Marco Katz: De România depinde cum știe să exploateze acest potențial / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pablographix
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pablographix
Maximillian Marco Katz, directorul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) România, a fost invitat la interviurile DC NEWS, unde a vorbit despre relațiile dintre România și Israel. 

Maximillian Marco Katz a declarat că relațiile dintre România și Israel sunt excepționale și se întăresc continuu, nu doar din punct de vedere turistic. De asemenea, acesta a punctat faptul că România a adoptat o poziție pro-israeliană fermă după masacrul din sudul Israelului de pe 7 octombrie. 

„Relațiile dintre România și Israel sunt niște relații excepționale. România, nu în mod surprinzător, imediat după 7 octombrie a luat o poziție pro-israeliană foarte tranșantă față de tot ceea ce s-a întâmplat, de masacrul care a avut loc în sudul Israelului, dar această poziție nu este ceva nou.

În ultimii ani, relațiile dintre Israel și România se întăresc de la o zi la alta, nu numai din punct de vedere turistic. Israelul este pe locul 2 în ceea ce privește numărul turiștilor care sosesc în România, iar numărul turiștilor din România care intră în Israel, de asemenea, crește în mod vertiginos. Mai puțin acum, după tot ce să întâmplat și din cauza situației care este acolo.", a spus Maximillian Marco Katz. 

2. -imagine fara descriere- (maximillian-marco-katz_50625600.jpg)

Maximillian Marco Katz, la interviurile DC NEWS

Relațiile dintre cele două țări, extraordinar de bine cotate

Maximillian Marco Katz a afirmat că relațiile dintre Israel și România sunt foarte solide în domenii precum cel economic, militar și agricultură high tech. Potrivit acestuia, Israelul sprijină România în industria militară și în relația cu NATO, precum și în managementul și exploatarea resurselor de apă, un aspect din ce în ce mai important pentru ambele țări.

„Relațiile dintre Israel și România, pe plan economic, militar, agricultură, în special de agricultură high tech, sunt extraordinar de bine cotate și se fac pași mari pe această temă chiar dacă acești pași nu sunt foarte vizibili.

România este susținută de Israel în ceea ce privește industria militară. Israelul deține câteva puncte care ajută România și în relația cu NATO. De asemenea, în ceea ce privește exploatarea resurselor de ape, o resursă care devine din ce în ce mai importantă pentru toate țările, inclusiv pentru România: exploatarea și managementul apelor.

Israelul are o legătură extrem de strânsă și foarte activă pe această temă cu România.", a spus Maximillian Marco Katz. 

„Relațiile sunt la cel mai bun nivel posibil"

Maximillian Marco Katz a subliniat că relațiile culturale dintre Israel și România sunt foarte active și benefice pentru ambele țări. Potrivit acestuia, numărul turiștilor israelieni care vin în România este așteptat să crească din cauza răcirii relațiilor dintre Israel și Turcia, ceea ce face ca România să devină o destinație preferată.

„În ceea ce privește comunitățile, pe plan cultural, nu există săptămână în care să nu fie un eveniment în România, legat de Israel și cu israelieni care au rădăcini românești și invers. Aceste relații sunt benefice pentru ambele state.

Numărul turiștilor israelieni care urmează să vină în România se așteaptă să crească în urma faptului că relațiile dintre Israel și Turcia s-au răcit, ceea ce înseamnă că turiștii nu se vor mai duce în Turcia și vor căuta o destinație cât mai apropiată de Israel, iar România este locul preferat din toate punctele de vedere.

Acum, depinde și de România cum știe să exploateze acest potențial, dar, între timp, relațiile sunt la cel mai bun nivel posibil.", a spus Maximillian Marco Katz la interviurile DC NEWS. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel