Urmărește emisiunea live
Relaţii, studiu. Când sunt femeile mai fericite decât bărbaţii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Au dispărut zilele în care relaţia unei femei o definea sau femeile se simţeau nesigure pentru că nu se aflau într-o relaţie. Potrivit unui nou studiu citat în presa internaţională, 61% dintre femeile britanice sunt fericite să fie singure, în comparație cu 49% dintre bărbații aflați în aceeași situaţie.

Sondajul a arătat, de asemenea, că 75% dintre femeile singure nu au căutat să aibă o relație în ultimul an.

Totodată, potrivit rezultatelor studiului, femeile cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani, mai exact 32% dintre acestea, au spus că sunt fericite singure, în timp ce doar 19% dintre bărbați simțeau același lucru.

Emily Grundy, de la Universitatea din Essex, Marea Britanie, a explicat că femeile, în relații, trebuie să depună mai mult efort decât bărbații, de aici şi contrastul dintre cifrele studiului. De la a petrece mai mult timp şi a cheltui mai mulţi bani pe întreţinerea unui aspect fizic atrăgător, a îndeplini mai multe sarcini casnice şi a depune mai multe eforturi în rezolvarea problemelor de cuplu, o relaţie implică, de obicei, mult efort din partea unei femei.

Mai mult, profesorul Bella DePaulo, cercetător științific la Universitatea din California, a spus că a descoperit că „există beneficii imense în a rămâne singur”.

[citeste si]

„Femeile, în special, au mai multe șanse să se bucure de singurătate decât bărbații. Femeile singure consideră că această perioadă este minunată pentru creativitate și creștere personală. Există atât de multe oportunități pentru a crea viața pe care o doriți, cum ar fi călătoriile, pasiunile și efectuarea unei activități semnificative”, a spus Bella DePaulo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel