Relația Turcia - Rusia, pe lista intereselor României. Cristian Diaconescu: Tocmai pentru a-și arăta relevanța în NATO
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cristian Diaconescu, invitatul săptămânii la Ce Se Întâmplă, vine cu precizări legate de relația România - Turcia - Rusia.

„În acest moment ne uităm la aliatul, un aliat foarte serios și foarte puternic al României numit Turcia, cu Turcia avem parteneriat strategic. 

De ce? Pentru că Turcia ar fi disponibilă la un moment dat, poate, în pachetul mare de negocieri cu Federația Rusă de care depinde și Federația Rusă să fim cât se poate de clari, Turcia ar putea să introducă și ideea de sistare ale unor activități militare care să amenințe spațiul Alianței Nord-Atlantice înspre România. Turcia tocmai pentru a-și arăta relevanța în NATO, că ar avea un interes gândesc și eu, un interes în ceea ce privește sprijinirea României. O chestiune punctuală, nu foarte semnificativă.” a spus Cristian Diaconescu în emisiunea Ce Se Întâmplă de la DC News TV.

Moderatorul emisiunii, Răzvan Dumitrescu a intervenit: „Pe de altă parte nu cred că Turcia e în situația să constate cu plăcere că Marea Neagră devine lag rusesc. De ce să devină lag rusesc și nu lag turcesc?

„Sunt foarte multe argumente care în pachet ar cuprinde și interesele României.” a mai precizat Diaconescu.

Vezi emisiunea completă: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel