Relația cu o persoană narcisică, cu multe fațete. Ramona Dumitru: Apare o a treia persoană cu care stai în casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepick @Drazen Zigic
FOTO: Freepick @Drazen Zigic
Ramona Dumitru și Radu Leca au vorbit, în emisiunea Ultrapsihologie, despre relația cu o persoană narcisică.

Psihoterapeutul Ramona Dumitru a explicat, în exclusivitate pentru DC News, modul în care relația cu o persoană narcisică se poate transforma într-o relație abuzivă, în care aceasta din urmă se manifestă diferit în funcție de mediul în care se află.

”Este interesant că tot acest teatru, el îl face în public și când sunt alte persoane de față, inclusiv cu familia. Ce se întâmplă în spatele ușilor închise, în familie, doar ei este cu totul și cu totul altceva.

Și aici devine victima destul de debusolată, pentru că nu înțelege cum într-un mediu se poartă așa?

Adică se poartă cu mine, de exemplu, ca și când aș fi nu știu, o prințesă, cea mai importantă persoană din viața lui, ceva de nelipsit din viața lui și în casă mă tratează ca și când sunt supusa lui și sunt cel mai urât și cel mai oribil lucru că e bine spus lucru, nu persoană, că deja nu mai vorbim despre o persoană și atunci apare așa un mare semn de întrebare bun: Eu cu cine stau în casă, de fapt?

Când mai apare și de exemplu alcoolul sau drogul, mai apare o a treia persoană cu care tu stai în casă, de fapt.

Acest narcisic în cazul nostru izolat fiind și alcoolic sau drogat sunt trei persoane”, a explicat psihoterapeutul Ramona Dumitru în cadrul emisiunii Ultrapsihologie de la DC News și DC News TV.

Cele trei persoane din ”cuplul” pe care îl faceți cu un narcisic

Potrivit Ramonei Dumitru, cele trei persoane sunt: cea din afară, din societate, cea din casă, respectiv pesoana care se află sub influența substanțelor, alcool sau droguri.

De asemenea, psihoterapeutul a subliniat că în urma acestei relații, care implică mai mult de cele două persoane ale cuplului vine o întrebare mai mult decât pertinentă: ”Eu cu cine stau în casă? Cine este tatăl copilului meu?”.

La această întrebare, psihologul Radu Leca a răspuns că persoana este ”un om foarte bolnav”.

Totodată, mai spune Ramona Dumitru, ”până să ajungi să crezi asta și să conștientizezi asta, trece ceva timp, pentru că manipularea este atât de subtilă și atât de bine făcută și atât de învelit în poleială că nu te prinzi”.

Mai  multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel