Reguli STRICTE pentru scuterele electrice, din cauza accidentelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Autorităţile au instituit reglementări mai stricte pentru companiile care închiriază scutere electrice.

Măsurile au fost luate de autoritățile din orașul israelian Tel Aviv. În ceea ce autorităţile israeliene au numit un 'precedent la nivel mondial', până la jumătatea lunii iunie 2020, companiile de închirieri trebuie să ataşeze căşti de protecţie la scuterele lor. Totodată, până la 1 februarie anul viitor, scuterele închiriate de companii trebuie să aibă plăcuţe de înmatriculare, potrivit Agerpres.

De asemenea, la începutul noului an, în unele zone mai aglomerate, fie circulaţia scuterelor electrice va fi interzisă, fie viteza maximă permisă de lege va fi redusă de la 25 la 15 kilometri pe oră.

 8.000 de scutere electrice şi biciclete, de închiriat în Tel Aviv

În Tel Aviv sunt disponibile circa 8.000 de scutere electrice şi biciclete care pot fi închiriate în schimbul unei taxe pe minut. Autorităţile municipale afirmă că aceste dispozitive ajută la reducerea poluării şi a aglomeraţiei, însă au afirmat că prin noile măsuri doresc să reducă numărul de accidente.

Spitalul central Ichilov, care tratează multe persoane rănite în urma accidentelor în care sunt implicate scutere electrice, a declarat că reglementările mai stricte reprezintă o victorie pentru o campanie promovată de medicii săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel