Data publicării:

Regretul părăsirii Uniunii Europene atinge un nivel maxim, majoritatea britanicilor dorind acum să se alăture grupului, arată sondajele

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Publicul britanic regretă acum Brexitul mai mult decât oricând, potrivit sondatorilor YouGov și Deltapoll. Marea Britanie a votat pentru părăsirea UE în 2016 cu 52% pentru și 48% împotriva.

Potrivit YouGov, 57% dintre alegători cred că Brexit a fost o greșeală, în timp ce doar 32% consideră că Brexit a fost decizia corectă. YouGov a constatat, de asemenea, că majoritatea alegătorilor, 51%, doresc acum să intre în UE.

Deltapoll a constatat, de asemenea, că 51% doresc să se alăture din nou, în timp ce 34% sunt mulțumiți în afara UE. Pollster Omnisis a găsit același rezultat și în rândul alegătorilor, cu o marjă solidă și în creștere în favoarea reintrării, deși lipsită de majoritate.

Prim-ministrul Rishi Sunak a declarat în mai că Brexit-ul aduce beneficii, invocând politica sa emblematică de porturi libere și reduceri de TVA, despre care a spus că ar reduce berea și produsele sanitare. Investițiile în afaceri britanice s-au luptat să crească de la jumătatea anului 2016, spre deosebire de alte economii avansate.

În timp ce economiștii care susțin Brexit subliniază faptul că a crescut puternic capitalul în anii care au precedat momentului din 2016 și a fost obligat să încetinească, sondajele în afaceri indică Brexitul ca una dintre cauzele stagnării.

Potrivit sondajului YouGov, la care au participat peste 2.000 de britanici, 63% consideră Brexitul mai mult un eșec decât un succes, în comparație cu 12% care l-au considerat mai mult un succes. Alți 18% nu au ales, potrivit Nationalworld.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel