Urmărește emisiunea live
Regizorul Ţop, semnal de alarmă în pandemie: Se vor închide! E imposibil așa ceva!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Regizorul Marcel Ţop trage un semnal de alarmă cu privire la soarta pe care ar putea-o avea teatrele mici şi cele independente în contextul restricţiilor impuse urmare a epidemiei de coronavirus. 

Marcel Ţop atrage atenţia asupra faptului că teatrele mici din România s-ar putea închide dacă statul nu va interveni ca să le ajute în această perioadă în care restricţiile limitează numărul de spectatori, de plătitori de bilete la o piesă. 

"La teatrele mici va fi foarte greu. Fără un ajutor din partea statului va fi aproape imposibil. În Franţa, Germania sau chiar Grecia, există un sistem care a fost aplicat şi la noi mai de voie, de nevoie, fără tragere de inimă din partea autorităţilor. De exemplu pentru artiştii independenţi – nu mă refer numai la actori ci la scriitori, pictori – care nu sunt angajaţi la stat există în Franţa o lege care prevede că respectivul primeşte o sumă de bani. Există o modalitate prin care artiştii sunt sprijiniţi de către stat, ceea ce e un lucru normal din punctul meu de vedere şi nu numai al meu.

În rest, legat de teatrele mici, acolo dacă Ministerul Culturii sau persoanele abilitate nu vor găsi o modalitate să sprijine printr-un ajutor financiar în perioada aceasta, probabil se vor închide. Nu văd cum ar putea supravieţui un teatru de 100-150 de locuri cu 30 de bilete vândute pe spectacol. E imposibil!", a declarat regizorul Marcel Ţop.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel