Regizorul Ștefan Constantinescu și actrița Ofelia Popii, invitați la premiera filmului ”Om Câine"/ "Man and Dog” de la Stockholm
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Filmul românesc „Om Câine"/ "Man and Dog”  va avea premiera, la Stockholm, pe 10 mai 2023, de la ora 18.00, în sala mare a cinematografului Zita Folkets Bio din capitala Suediei, în prezența regizorului Ștefan Constantinescu, a actriței Ofelia Popii și a producătorului suedez Jörgen Andersson, de la casa de producție Doppelganger.

Producția va fi prezentată la Stockholm, după ce a avut premiera, în luna februarie a anului trecut, în Suedia, în cadrul celei de-a 45-a ediție a Festivalului de Film de la Göteborg. „Om Câine"/ "Man and Dog” este o poveste despre dragoste și exil, scrisă de Andrei Epure, Ștefan Constantinescu și Jörgen Andersson, structurată sub forma unui film noir, în care se întrepătrund senzațiile de paranoia, alienare, umorul absurd și sentimentul unei iminente catastrofe.

Acțiunea filmului se desfășoară în apogeul crizei sanitare provocate de coronavirus, când personajul principal, Doru (Bogdan Dumitrache), decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. Alături de câinele mamei sale, el urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției (Ofelia Popii).

„Trădarea este peste tot la fel, doar perspectiva se schimbă. Uneori suntem trădători, alteori trădați. Emigrațiane afectează, uneori îți cam pierzi nordul. Elementele de film noir apar odată cu paranoia lui Doru și devin elemente de construcție ale compoziției generale”, a declarat regizorul Ștefan Constantinescu.

„A trăi între două lumi devine, uneori, foarte greu de suportat. Am fost impresionat de modul în care actorii români răspund unor provocări dificile”, punctează coscenaristul Jörgen Andersson, de la casa de producție Doppelganger.

După proiecția filmului, va avea loc o șesiune de Q&A, moderată de Rose-Marie Strand, din partea cinematografului Zita,  la care vor participa regizorul Ștefan Constantinescu, actrița Ofelia Popii și producătorul suedez Jörgen Andersson. Regizorul Ștefan Constantinescu este pasionat de film, fotografie și pictură.  Albumul „Noah’s Ark - An Improbable Space Survival Kit”, publicat în limba engleză, pe care îl semnează alături de artista Corina Ilea, a fost lansat, anul trecut, la Târgul de Carte de la Göteborg.

Ofelia Popii, actriță a Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, faimoasă pentru rolul  Mefisto din spectacolul "Faust" regizat de Silviu Purcărete, a jucat și în numeroase producții cinematografice. Actrița a câștigat, recent, Premiul Gopo pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” în rolul Nicoleta în filmul „Om Câine / Man and Dog”.

Producătorii filmului „Om Câine"/ "Man and Dog” sunt Ada Solomon și Diana Păroiu, iar coproducători sunt Rossitsa Valkanova, Jörgen Andersson, Nina Frese și Peter Possne. Imaginea filmului este semnată de Alexandru Solomon.

„Om Câine" este o producţie microFILM (România), KLAS Film (Bulgaria), Doppelganger (Suedia), Pandora Film (Germania). Din distribuția filmului fac parte, între alții, actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa și Cosmina Stratan, iar filmările au avut loc în România și Suedia.

Mai multe informații:

Man and dog – Zita Folkets Bio

Regizorul Ștefan Constantinescu și actrița Ofelia Popii, invitați la premiera filmului ”Om Câine"/ "Man and Dog” de la Stockholm (icr.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel