Urmărește emisiunea live
Regizorul Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia ”Meritul Cultural” de către Iohannis
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României
Regizorul filmului „Colectiv”, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural” de către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

„Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României. După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amenințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile instituționale a fost zero”, a scris Alexander Nanau pe Facebook.

El a publicat pe rețeaua de socializare răspunsul pe care l-a trimis Administrației Prezidențiale.

„În primul rând țin să le mulțumesc atât președintelui Klaus Werner Iohannis, cât și Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu pentru această propunere. Din păcate, având în vedere criza fără precedent în care se află tot sectorul cultural din România, nu pot accepta această distincție”, se arată în răspuns.

Acesta mai spune că „ar fi o ipocrizie” să accepte această decorație, având în vedere că sectorul cinematografic se află „în moarte clinică”.

De asemenea, i-a transmis președintelui că așteaptă un dialog sau o dezbatere publică în vederea salvării sectorului cultural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel