Regizorul Alexandru Tocilescu a murit, la vârsta de 65 de ani
Regizorul român de teatru şi film Alexandru Tocilescu, în vârstă de 65 de ani, a murit, marţi seară, la spitalul Floreasca din Capitală, transmite realitatea.net.
Surse medicale au declarat că regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoză din tratamentul prescris pentru tulburările cardiace cu care fusese diagnosticat.
Regizorul a fost transportat la spital şi, timp de mai multe ore, medicii au încercat resuscitarea lui. Din păcate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerată putând fi fatală.
În afară de o maladie cardiacă, regizorul suferea, printre altele, şi de o insuficienţă renală, pentru care făcea dializă de mai multă vreme.
Alexandru Tocilescu s-a născut pe 27 iulie 1946. A fost unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai teatrului şi cinematografiei româneşti. În 2002 a primit premiul UNITER pentru întreaga activitate, în 1999 fiind premiat cu această distincţie pentru spectacolul "O noapte furtunoasă". A primit, de asemenea, premiul pentru "cea mai bună regie" cu piesa "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu" la Festivalului Comediei Româneşti (2006).
Alexandru Tocilescu este primul regizor care a primit o stea pe „Walk of Fame“, în Piaţa Timpului din Bucureşti.
Într-unul din ultimele interviuri, acordate în luna iulie ziarului Adevărul, Tocilescu vorbe, printre altele, despre viaţa sa din mahalaua din Buzeşti şi despre dorinţa de a pune în scenă piesa „D'ale Carnavalului".
"O să fac şi eu „D'ale Carnavalului" pe scena mare de la Naţionalul bucureştean. Dacă dă Dumnezeu şi-mi iese, spectacolul o să producă un scandal mare. Vreau să văd toată mahalaua bucureşteană pe scenă: cârciuma, atelierul de tâmplărie, curtea, biserica. Viaţa mahalalei, pe care, într-un fel, am trăit-o şi eu aici, în Buzeşti, în Griviţa, în anii '50-'60, într-un apartament cu trei camere în care stau de când m-am născut. Am locuit şi opt oameni aici. La masă eram 10-12 tot timpul - rude, prieteni - la doi paşi de gară. Mai ieşea câte unul din puşcărie, se mai întorcea unchi-meu din domiciliu forţat. Era viaţa unei burghezii care se ţinea cu dinţii de condiţia ei".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News