Regiunea separatistă Donețk din Ucraina a deschis o așa-zisă „ambasadă“ la Moscova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Una dintre cele două regiuni secesioniste din estul Ucrainei, Donețk, a deschis o "ambasadă" la Moscova.

Regiunea secesionistă Doneţk din Ucraina şi-a deschis marţi o aşa-numită "ambasadă" la Moscova, informează AFP.

Natalia Nikanorova, "ministru de externe" al republicii pro-ruse autoproclamate în estul Ucrainei, a apreciat cu această ocazie că situaţia de pe teren "s-a agravat drastic" în ultimele zile.

Întrebată despre intenţia regiunii sale de a se uni cu Rusia, ea a răspuns: "Nu ne grăbim. Obiectivul principal este să eliberăm republica. Apoi va avea loc un referendum, la momentul potrivit, şi vom vedea care va fi voinţa poporului".

Într-o astfel de situaţie, statutul "reprezentanţei diplomatice" a Doneţkului se va modifica, a precizat ea, în prezenţa "ambasadoarei" Olga Makeeva.

Cele două au discutat cu presa în curtea imobilului din centrul Moscovei unde va funcţiona "ambasada", protejată de un dispozitiv de poliţie.

La eveniment nu a asistat niciun oficial rus de rang înalt.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut în februarie independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din bazinul Donbas din estul Ucrainei, înainte de a ordona invadarea Ucrainei. Ofensiva rusă se concentrează în prezent în zona respectivă, conform Agerpres.

Putin creează o nouă funcție în guvernul Federației Ruse. Cine este Denis Manturov, cel care ar urma să fie numit vicepremier

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret conform căruia premierul va avea acum 11 adjuncți, fiind astfel introdusă o nouă funcție, cea de vicepremier, ocupată de ministrul Industriei și Comerțului. Decretul din 12 iulie a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice în aceeași zi, scrie Interfax.

"Să se stabilească că prim-ministrul Federației Ruse va avea 11 adjuncți, inclusiv un prim-adjunct, un adjunct - plenipotențiarul președintelui Federației Ruse în Districtul Federal din Orientul Îndepărtat, un deputat - șeful aparatului guvernul Federației Ruse și un adjunct - ministrul industriei și comerțului al Federației Ruse.", se arată în document.

Decretul a intrat în vigoare de la data semnării sale. Totodată, guvernul rus a fost însărcinat de Putin "să înainteze propuneri de modificare a actelor Președintelui Federației Ruse în conformitate cu acest decret" (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel