Regionalizare: Maghiarii nu vor Brașovul, Alba vrea să fie capitală
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp

Liderii Partidului Civic Maghiar nu vor ca cele trei judeţe, Mureş, Harghita şi Covasna să facă parte dintr-o regiune în care este inclus şi Braşovul. În cealaltă regiune vecină nou conturată, deputatul PSD Ioan Dîrzu a spus că Alba Iulia are mai multe şanse decât Sibiu să devină capitală regională, în contextul în care împărţirea administrativ-teritorială ar cuprinde 10 regiuni, iar judeţul Alba ar forma o regiune împreună cu Sibiu şi Hunedoara.

“Ca partid al comunităţii maghiare nu putem să acceptăm această variantă, nici din perspectiva comunităţii maghiare. O regiune care include şi judeţul Braşov, sau într-o regiune care include şi acest judeţ, ponderea maghiarilor scade sub 50%. O să fim undeva pe la 40%. Din punctul nostru de vedere acest lucru iarăşi nu poate fi acceptat (…) Suntem de acord să sprijinim iniţiativa UDMR de a strânge semnături în vederea referendumurilor locale. Odată cu această adunare de semnături mobilizăm populaţia şi aducem şi un semnal clar atât Guvernului României cât şi opiniei internaţionale”, susţine liderul PCM, Biro Zsolt.

Alba: Sibiu are în plus faţă de noi doar aeroportul şi o forţă economică mai mare

„Una este să te afirmi între şase judeţe și alta este să te afirmi între trei. Eu cred că Sibiu are în plus faţă de noi doar aeroportul şi o forţă economică mai mare, în rest la toate capitolele suntem mai puternici. Nu cred că cei 60 de kilometri până la aeroport reprezintă o problemă, iar Alba Iulia are suficient spaţiu pentru a forma o regiune şi pentru a deveni o putere economică mare. Intrările şi ieşirile din localitate sunt puse la punct şi ca poziţionare geografică suntem îndreptăţiţi să devenim capitală regională”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel