Urmărește emisiunea live
Regina a participat la memorialul Prințului Philip. A mers neînsoțită până la locul său de onoare și a renunțat la baston
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Instagram (royalteawithjam)
Sursă foto: Instagram (royalteawithjam)
Regina Elisabeta II a participat la o slujbă de comemorare a defunctului său soț, find prima apariție publică oficială din urma problemelor de sănătate pe care le-a avut. 

Regina a participat la slujba de comemorare pentru Ducele de Edinburgh de la Westminster Abbey. Alți membri seniori ai Familiei Regale au fost, de asemenea, la memorialul de la Westminster Abbey pentru Prințul Philip, care a murit anul trecut, la vârsta de 99 de ani.

Serviciul religios îi va celebra serviciul public și o „viață lungă trăită pe deplin”, scrie BBC

Reprezentanți ai organizațiilor sale de caritate, inclusiv Premiul Ducelui de Edinburgh, au fost prezenți, precum și membri ai familiilor regale europene.

Acesta a fost primul eveniment la care monarhul a participat în afara reședinței sale regale. Regina a purtat o haină și o pălărie verde și a stat lângă Prințul Charles și Camilla în catedrală. 

Regina a înfruntat o serie de probleme de sănătate

Regina a avut probleme cu mobilitatea și a trebuit să se retragă din Commonwealth Service la începutul acestei luni. Palatul Buckingham a indicat anterior că va fi luată o decizie în ziua respectivă dacă va călători sau nu la slujbă și i-au confirmat în mod corespunzător intenția de a participa.

Au fost luate măsuri speciale pentru confortul Reginei, inclusiv menținerea duratei serviciului la 45 de minute. Alți membri seniori ai Familiei Regale - inclusiv prințul Charles și Camilla și prințul William și Catherine, au participat la slujbă, care a început la ora 11:30, ora locală. 

Prințul Andrew a călătorit în mașină cu mama sa

Majestatea Sa, în vârstă de 95 de ani, a fost filmată mergând cu încredere spre locul ei de la Westminster Abbey, în timp ce a renunțat la bastonul de care se sprijinea. 

Ea a fost fotografiată călătorind de la Windsor spre Londra împreună cu Prințul Andrew, în mașina ei, în ciuda procesului pe care fiul său l-a avut în SUA, fiind acuzat de abuzul unei minore. 

Fiica Prințului Philip, Prințesa Anne, s-a oprit să vorbească cu deținătorii premiului Ducelui de Edinburgh și cu membrii asociațiilor de tineri din Marea Britanie, care au participat la comemorarea lui Philip.

Fanii îmbrăcați în steagul Marii Britanii s-au adunat pe străzile din jurul bisericii încă de la primele ore, în speranța că vor arunca o privire asupra familiei regale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel