Regina Elisabeta a II-a nu se simte deloc bine. Medicii i-au sugerat odihnă. Încă o întâlnire, amânată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Regina Elisabeta a II-a nu se simte deloc bine. Medicii i-au spus să se odihnescă / Foto: Instagram Royal Family
Regina Elisabeta a II-a nu se simte deloc bine. Medicii i-au spus să se odihnescă / Foto: Instagram Royal Family
Regina Elisabeta a II-a amânat încă o întâlnire, la sfatul medicilor. 

Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost nevoită să anuleze miercuri o întâlnire virtuală planificată cu miniștrii, după ce a fost sfătuită de medicii săi să se odihnească, la o zi după ce monarhul în vârstă de 96 de ani a numit-o pe Liz Truss în funcția prim-ministru al țării, scrie Reuters.

"După ziua de ieri, Majestatea Sa a acceptat în această după-amiază sfatul medicilor de a se odihni. Aceasta înseamnă că ședința Consiliului Privat care trebuia să aibă loc în această seară va fi rearanjată", a transmis Palatul Buckingham printr-un comunicat.

Regina Elisabeta se află în prezent la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral, unde Boris Johnson a demisionat oficial, marți, din funcția de prim-ministru. Monarhul suferă de ceea ce Palatul Buckingham numește "probleme episodice de mobilitate". Totuși, Palatul Buckingham nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a monarhului.

Un expert regal a dat verdictul. ”Charles nu va deveni... ”

Un expert regal a negat afirmațiile potrivit cărora Prințul Charles „devine prinț regent” pe fondul sănătății șubrede a Reginei. Monarhul, în vârstă de 96 de ani, a suferit de probleme de mobilitate în ultima vreme, care i-au impus să se retragă de la unele apariții publice și să folosească un baston. Ca urmare a sănătății mamei sale, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, și-a asumat unele dintre responsabilitățile sale, inclusiv deschiderea de stat a Parlamentului în mai.

Potrivit presei britanice, acest lucru a provocat speculații conform cărora moștenitorul intră într-un rol de prinț regent, care implică acționarea efectivă ca monarh în absența șefului statului, scrie Daily Mail. Dar comentatorul regal Richard Fitzwilliams a spus pentru Express că orice astfel de afirmații sunt „bârfe” și spune că Regina este „total alertă din punct de vedere mental și își îndeplinește sarcinile, deși și-a schimbat atribuțiile”.

El a adăugat: „Un regent intervine dacă Regina este în incapacitate... Regina este total alertă din punct de vedere mental și își îndeplinește sarcinile, deși și-a schimbat atribuțiile. Nu văd asta ca o posibilitate. Va trebui să vedem, desigur, ce se va întâmpla în viitor.”

Regina, care se află în prezent în vacanța anuală de vară în Balmoral, Aberdeenshire, a făcut un pas înapoi față de îndatoririle regale în ultima vreme și a ratat unele apariții. Printre acestea, ea nu a participat la recentele Jocuri ale Commonwealth-ului, unde a fost reprezentată în schimb de Prințul Charles. Regina a ratat doar câteva evenimente din Commonwealth în ultimele șapte decenii. Cu toate acestea, ea a participat la serbările Jubileului de platină la începutul lunii iunie, deși nu a apărut la toate evenimentele.

Luna trecută, în timpul revizuirii sale anuale, Palatul Buckingham a redus sau a eliminat unele dintre numirile oficiale pe care le îndeplinește Regina. Acest lucru l-a lăsat pe Charles să-și asume unele dintre cele mai solicitante îndatoriri, în timp ce altele, cum ar fi Deschiderea de stat a Parlamentului, odată considerată o convenție constituțională necesară, au fost eliminate. Amendamentele au marcat pentru prima dată în cel puțin un deceniu când raportul anual al Palatului a editat sau a modificat atribuțiile Reginei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel