Regina Elisabeta a II-a, mesaj de Ziua Victoriei - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adus un omagiu celor care au murit în cel de-Al Doilea Război Mondial vineri, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la Ziua Victoriei în Europa şi a folosit prilejul pentru a spune că este mândră de modul în care britanicii au răspuns la pandemia de coronavirus, scrie Reuters.

Regina Elisabeta.  în vârstă de 94 de ani,  și-a început discursul la ora 21.00, ora locală, reflectând la cel de-al Doilea Război Mondial.

"Vă vorbesc la aceeași oră ca și tatăl meu, exact acum 75 de ani. Mesajul său a fost atunci un salut pentru bărbații și femeile care au sacrificat atât de mult în căutarea a ceea ce, pe bună dreptate, a numit mare izbăvire", a afirmat Majestatea Sa.

"La început, perspectivele păreau sumbre, finalul – îndepărtat, rezultatul – incert. Dar am avut credința care ne-a dus mai departe. Nu renunțați niciodată, nu disperați niciodată, acesta a fost mesajul Zilei Victoriei", a spus monarhul britanic, după ce mesajul său video a debutat cu un pasaj din discursul regelui George al VI-lea, acum 75 de ani, la 8 mai 1945.

În finalul discursul televizat, înregistrat la Windsor, Majestatea Sa, 94 de ani, a făcut referire la criza coronavirusului. "Străzile noastre nu sunt goale, ele sunt pline de dragoste și de grija pe care o avem unii pentru alții. Și când mă uit la țara noastră astăzi și văd ce suntem dispuși să facem pentru a ne proteja și a ne sprijini pe unii pe alții, spun cu mândrie că suntem încă o națiune pe care acești bravi soldați ar recunoaște-o și ar admira-o. Vă transmit tuturor cele mai calde urări de bine", a spus regina Elisabeta a II-a.

După difuzarea acestui mesaj înregistrat, britanicii au fost invitaţi să intoneze "Well meet again", celebra melodie a solistei Vera Lynn, prin care s-a dorit ridicarea moralului soldaţilor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel